Urla'da Eşofmanlar Giyildi

Urla Belediyesi sağlık için yürüdü Sağlık Bakanlığı “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında 2014 yılını “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan etti. Bu kapsamda İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla her ayın son Pazar günü “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” etkinliği düzenliyor.

Bu ayki teması “Belediyelerimiz ile yürüyoruz” olan yürüyüş İzmir il ve ilçe belediye çalışanlarının katılımı ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İlçe Toplum Sağlığı merkezlerinin önderliğinde her ilde ve ilçede aynı saatte başladı. Urla İlçe Toplum Sağlığı Merkezi ile birlikte gerçekleşen Urla Belediyesi’nin de destek verdiği yürüyüş pazar günü Urla İskele Urit Restoran’ın önünden başlayıp “Yaşam boyu spor, yaşam boyu sağlık”, “Obeziteye hayır”, “Sağlıklı yaşam için hareket et” dövizleri eşliğinde Gelinkaya’da son buldu.

Urla İlçe Sağlık Müdürü Halit Sarıkaya çağın hastalığı obeziteye dikkat çekmek istediklerini ve daha sağlıklı bireyler dolayısıyla daha sağlıklı toplum için bu etkinlikleri düzenlediklerini vurguladı.

Urla’da 2013 yılında Obezite Danışma Birimi kurduklarını ve 270 obez hastayı takip ettiklerini belirten Sarıkaya “Bu yürüyüşler ile halka farkındalık kazandırarak sağlığı için sağlıklı beslenmesinin yanında hareket etmenin önemini kavramasını amaçlıyoruz. Tabi ki kişinin isteyerek hareket etmesi önemli” diye konuştu.

Urla’da gerçekleşen yürüyüşe Belediye çalışanları ile birlikte katılan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar “Biz de halkımızın sağlık konusunda bilinçlenmesi, farkındalığının artması için bu toplumsal çalışmaya destek veriyoruz” dedi.