Göztepe'de Şampiyonluk Hesabı

Göztepe, Tarsus İdmanyurdu’nu deplasmanda 1-0 yenerek, üst üste 5’inci galibiyetine imza atarken, lider Giresunspor ve takipçisi Hatayspor’un takılması, son 180 dakikaya girerken şampiyonluk umutlarını yeşertti. İki final haftasına 64 puanlı lider Giresunspor’un 4 puan gerisinde ve ikinci sırada giren sarı kırmızılı ekip, bu hafta Pendik deplasmanına giderken, Giresunspor Hatay’da terleyecek.

Son hafta Göztepe, Turgutlu’yu ağırlayacak, Giresun, Yeni Malatyaspor’la evinde, Hatayspor ise Sarıyer’le deplasmanda karşı karşıya gelecek. Grupta lider Giresunspor dışında Play off’u garantileyen ikinci takımın olmaması yarışın daha heyecanlı geçmesine yol açıyor. Karadeniz ekibine şampiyonluk için son iki hafta 1 galibiyet yetiyor.

Göztepe ile Giresunspor arasındaki olası puan eşitliği durumunda ikili averajlar eşit olduğu için genel averaj belirleyici olacak. Şu anda Giresunspor 2 gol önde. Giresunspor, Göztepe ve Hatayspor arasında üçlü averaj ihtimali bulunmuyor. Bir sezon aradan sonra yeniden PTT 1'inci Lig’e dönmek isteyen Göztepe şampiyon olabilmek için iki maçını kazanıp, rakiplerinin takılmasını bekleyecek.

YILLAR SONRA İLK

Üst üste 5 maçını kazanan Göztepe, 2008-2009’daki 7 haftalık serinin ardından son 5 sezonun rekoruna imza attı. Göztepe 2008-2009’da şampiyon tamamladığı 3'üncü Lig Yükselme Grubu’nda 10 ve 16’ncı haftalar arasında kayıp yaşamamıştı. Takımıyla 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik alan teknik direktör Suat Kaya, "Rakiplerin takılmasını çok bekledik. Ancak iki hafta kala kayıp yaşadılar. Son düdüğe kadar şampiyonluğu kovalayacağız" dedi.