İzmir'de Statların İnşa Süreci İşliyor

İzmir'e inşa edilecek iki yeni stat için 28 ve 29 Ocak’ta yapılan ihalelerin ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 15 bin kişi kapasiteyle yenilenecek Karşıyaka İlçe Stadı için Ali Acar İnşaat ve Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nı yapacak Doyap Yapı’yla sözleşmeleri imzaladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı da firmalara yer teslimini yaptı. Şirketler için 2 yıl olarak belirlenen inşaat süreci başladı. Kulüplerin kullanımında olan tesislerin boşaltılarak kendilerine teslim edilmesi için bakanlığa başvuran inşaat şirketleri, avam projeleri yeniden çizdirerek nihai hale getirecek.

Statlarda kiracı konumunda olan Karşıyaka ve Göztepe, projelerde istedikleri değişiklikleri TOKİ’ye iletecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ruhsat başvurusu yapacak firmalar onay çıkmaması durumunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ruhsat alma yolunu izleyecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gürsel Aksel Stadı’ndaki 1406 metrekarelik Büyükşehir Belediyesi arazisi ile Karşıyaka’daki 30 metrekarelik şahıs arazisini kamulaştırmaya çalışıyor.

Firmalar ruhsat sorununu 2 ay içinde çözerek şantiyelerini kurup temel atmayı planlıyor. Doyap Yapı’nın patronu Selahattin Doyuran ve Ali Acar İnşaat Genel Müdürü Ufuk Bekdemir, İzmir’e kalıcı ve 7 gün yaşayan arenalar inşa edeceklerini söyledi.