Soma Kaymakamından İlk Açıklama

 

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, saat 15.15'te trafodaki elektrik trafosundaki yangın ve patlamada 1 işçinin vefat ettiği haberinin kendisine ulaştığını açıkladı.
Kurtarma ekiplerinin mahsur kalanlardan 20 işçiyi ocaktan çıkarttığını belirten Kaymakam Atçı, hastanede tedaviye alınan bu işçilerden birinin kurtarılamadığını söyledi. 
Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı, ocağın 2 bin metre derinliğinde mahsur kalan yaklaşık 300 işçiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, saat 15.15'te trafodaki elektrik trafosundaki yangın ve patlamada 1 işçinin vefat ettiği haberinin kendisine ulaştığını bildirdi.

Kurtarma ekiplerinin mahsur kalanlardan 20 işçiyi ocaktan çıkarttığını belirten Kaymakam Atçı, hastanede tedaviye alınan bu işçilerden birinin kurtarılamadığını belirtti. 
Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı, ocağın 2 bin metre derinliğinde mahsur kalan yaklaşık 300 işçiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 

###15102###

Yakındaki bir maden ocağından gelen tahliye ekibi kurtarma çalışmalarına başlarken, tedbir amacıyla bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki özel bir şirkete ait kömür ocağında çıkan yangın sonrası, Soma Devlet Hastanesi'ne 4 yaralının kaldırıldığı bildirildi.

CHP, SOMA'YA HEYET GÖNDERDİ

CHP, Manisa'nın Soma ilçesinde bir kömür ocağında trafo patlaması sonucu bir işçinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda işçinin de mahsur kaldığı olay üzerine Soma'ya heyet gönderdi.

Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz, Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu ve Alaatin Yüksel'den oluşan heyet, patlamanın meydana geldiği ocakta incelemeler yapacak.

 

Şevket YILMAZ/DHA