Gazeteciler Yas Tutuyor

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na bağlı 78 basın meslek örgütü ve 25 bini bulan üyesi, Soma’da hayatını kaybeden 200’den fazla işçi için yas tutacak.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atila Sertel tarafından üye meslek örgütlere yapılan çağrıyla birlikte Türkiye’nin dört bir yanında bulunan basın meslek örgütleri yarın saat 11.00’de eş zamanlı olarak bulundukları kentlerin Atatürk heykelleri veya Cumhuriyet meydanları önünde toplanarak hayatını kaybeden işçilerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunacak.

TGF Genel Merkezi tarafından üye basın meslek örgütleri başkanlarına gönderilen ortak mesajda ülke genelinde milli yas ilan edilmesi nedeniyle cemiyetlerde bulunan Türk bayraklarının yarıya indirilmesi, tüm gazetecilerin evlerine Türk bayrağı asarak yasa ortak olmaları, bundan sonra tedbirsizlik nedeniyle ülkemizde herhangi bir olay yaşanmaması yönündeki temennilerini iletmeleri ve yas boyunca yakalarında siyah kurdela taşınmaları istendi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atila Sertel, şöyle dedi:

“Ülkemizi yasa boğan vahim kaza nedeniyle Anadolu basını olarak ortak tepkimizi koymak üzere böyle bir karar aldık. TGF’ye bağlı 78 basın meslek örgütüne gönderdiğimiz mesajda yarın saat 11.00’de eş zamanlı olarak bulunduğumuz kentlerdeki Atatürk heykelleri önünde veya Cumhuriyet meydanlarında ölen işçilerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunacağız. İşçilerimizin ailelerinin acılarına ortak olmaya çalışırken işçi ölümlerinde dünya birincisi olan ülkemizin bu türden olumsuzluklarda değil de basın ve ifade özgürlüğü başta olmak üzere yüzümüzü ağartacak konularda birinci olmasını beklediğimizi vurgulayacağız.”

TGF Genel Başkanı Sertel, üye olsun, olmasın tüm basın mensuplarını bu büyük acı için ortak zeminde buluşmaya davet ederek, maden sendikaları başta olmak üzere ülke genelindeki işçi sendikalarının da bir daha böyle acılar yaşanmaması için bir an önce harekete geçmesini gerektiğini vurguladı.