Aykut Hoca'yla devam

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sarı-lacivertli kulübün Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen 2012 yılı olağan mali genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada; "2011'de burada bir konuşma yapmıştım. O gün Karabük'e gittim, sonra Sivas'a gittim ve şampiyon olduk. Ondan 1 yıl sonra; başıma gelenlerden sonra burada olamadım. Bu arada Kulübümüze yeni üye olan üyeler var. Onlardan biri de Celal Doğan. Fenerbahçe'nin geleceği ile ilgili düşüncelerimi buradan anlatmak istiyorum. Fenerbahçe büyüyor, büyüyecek de. Basında her gün 'Geliyorlar, gidiyorlar, genel kurula gidecekler' gibi söylentiler çıkarılıyor. Bunlar bilinçli ve yıpratma amaçlı. Ben verdiğim sözleri her zaman tutmuşumdur, devam edeceğim ve 2 yıl daha buradayım" dedi.

"KEL ARAZİSİ İÇİN 30 TRİLYON LİRA HARCAMA YAPTIK"

Kenan Evren Lisesi'nin arazisi ile ilgili olarak kamuoyunda "Fenerbahçe'ye peşkeş çekiliyor" gibi yanlış bir algı yaratıldığını söyleyen Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin bu okulun arazisi için bu okuldan daha büyük 3 okulu yaptığını, son olarak da bir spor salonu inşaatının devam ettiğini söyleyen Aziz Yıldırım, "Tüm taahütterimizi yerine getirdik. KEL arazisinin Fenerbahçe'ye maliyeti 30 trilyondur ve biz bunları ödedik. Burada yapılacak iş merkezi veya otelden dolayı da devlete pay vereceğiz. Yani bu arazi Fenerbahçe'ye peşkeş çekilmemiştir. Fenerbahçe, yapması gerekenden daha fazla şekiltde devlete destek olmuştur" dedi. Başkan Yıldırım, arsanın Fenerbahçe'ye geçmesiyle birlikte buraya bir AVM ve otel yapılması için projeler bulunduğunu, bunlar için ihaleye çıkılacağını, heyetlerin en iyi teklifi değerlendireceğini söyledi. Başkan Yıldırım, Florya'daki arazinin tahsisinin alındığını ve sırf üyelerin kullanabileceği bir tesis için çalışmaların sürdüğünü de belirtti.

 

"TÜM KULÜPLER DENETLENSİN"

Sözlerini sürdüren Başkan Yıldırım, "Havuzdan size para kazandırıyoruz. Fenerbahçe havuzdan çıksın bakalım ne oluyor. Fenerbahçe Spor Kulülübü son 10 yılda 376 trilyon lira devlete tüm kurumları olarak vergi vermiştir. Bu sene de 87 milyon devlete vergi vermişiz. Herkesin durumunu açıkça kamuoyuna bildirmesi lazım. Kriterlere kimler uyuyor, kimler uymuyor ben bilmek istiyorum. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak da tüm kulüplerin denetlenmesi gerektiğini buradan bir kez daha istiyorum. 2006'da ağlıyorlardı, paraları yok gibi biz de şımarık zengin aile çocuğu gibi gösterilmeye çalışıldık. Sanki bir tarafta fakir düşmüş bir kulüp imajları. Şimdi biz Fenerbahçe'yi geçeriz diylorlar. Fenerbahçe neler yapmış söylüyor. SPK var. O konulara girmeden söylemek sityorum. Bunların yaptığı işler doğruysa SPK bizlere de aynı yolu göstersin. Bizler de buna yapalım. 350-400 tirilyon oluyormuş. Biz de yapalım. Bedavadan stata sahip oldular ve devletle yaptıkları hiçbir protokole de uymuyorlar. Kiralarını ödemediler. Stata sizin değil, devletin stadı. Ondan sonra Fenerbahçe'yi geçiyoruz diyorlar. Geçersiniz tabii (Gülüşmeler) Onları kutluyorum! Siz Fenerbehçelilere, harcadıkları her şeyden emeklerden verdiklerin paralarından dan dolayı teşekkür ediyorum. İyi ki ben Fenerbahçeliyim" dedi. "

1 MİLYON ÜYE PROJESİYLE BANKADA 2 MİLYAR LİRA PARAMIZ OLUR"

Fenerbahçe'nin bundan sonra daha da büyüyebilmesi için yeni projelere ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Yıldırım, "Büyümek için Fenerbahçe'nin yeni tüzük tadilatı ile üye sayısını artırması lazım. Yeni üye satatüsüyle 1 milyon üye, 5-10 senelik bir prajeyle olacak. Bundan 1.5 ile 2 milar arasında bir gelir elde edilecek. Tüm Anadolu'ya çıkıp ev ev gezeceğiz. Amaç 1 milyon kişiye buna çıkaramak. O zaman en az 1 milyar dolar bankada nakdi olan bir Fenerbahçe ortaya çıkar. 1 milyar dolar, 50-60 milyon faiz demektir. Bunun için bir seçim prosedürü uygulaması üzerinde çalışıyoru. Eski üyelerin de haklarını elinden almadoan degele sistemi gelecek. Sizden de isteğim desteklemeniz. Bu benimle bitecek bir proje değil.Sizin de desteklemeniz gerekli. Siz ne derseniz onu yapacağız" diye konuştu.

"BÖYLE DEVAM EDERSE KUPA MAÇLARINA A2 TAKIMIMIZLA ÇIKARIZ"

Mali Genel Kurulun neden Galatasaray maçı sonrası yapılmadığı yolundaki eleştirileri cevaplandırırken, "Bunu tüzük gereği bu tarihte yapıyoruz" diyen Başkan Aziz Yıldırım, en büyük sorunlardan birinin de amigolar sorunu olduğunu söyledi. Başkan Yıldırım örnekler verirken, "Öyle bir noktaya geldik ki kendisi reis oldu. Anadolu'da gittiğimiz yerlerde taraftarları bizim aleyhimize bağırttılar. Onlar da önemli değil, onları da affederim, Fenerbahçeli oldukları için problem değil. Aslında kendisi Fenerbahçeli değil, Beşiktaşlı" dedi. Hiçbir Fenerbahçeli taraftar grubunun Fenerbahçe için Fenerbahçe ve şike sözlerini bir arada kullanamayacağını söyleyen Aziz Yıldırım, bu taraftar grubunun, Kardemir Karabükspor ile Kadıköy'de yapılan lig mücadelesinde 'Şike' diye bağırdığını hatırlattı. Yıldırım, "Her şeyi unuturum, silerim, bunu silmem. Öleceğimi bilsem, silmem. Öyle bağıramaz Fenerbahçe için. Bağırdığı zaman o Fenerbahçeli değil. Yaptıkları hatayı öğrendiler. Ertesi gün başladılar, biz öyle söylemedik diye. Orada kayıtlar var. Stadın dışından içine birşeyler attılar, dediler ki ne güzel oldu. Bize cezayı çaktılar. Plzen'de kapıları kırmaya çalıştılar. 10 bin Euro, ondan dolayı ceza geldi. Portekiz'de geldiler bilet alamadılar, giremediler. Hepsini önledim. En kötü tarafı, 15 Mart'ta gitti savcılığa benim başıma bir şey gelirse Aziz Yıldırım'dır sebebi diye. Hem korkuyorsun hem de cesaretleniyorsun" dedi.

"EN KÖTÜSÜ BAZI TRİBÜNLERDE UYUŞTURUCU VAR"

Bu konunun incelenmesi gerektiğini kaydeden Yıldırım, "En Kötüsü bazı tribünlerde uyuşturucu var. Ailelere sesleniyorum. Tribünde 15-16 yaşlarında çocuklar var. Ailelere sesleniyorum, çocuklarınıza sahip çıkın" diye uyarıda bulundu. Türkiye Kupası'nda uygulanan prim sistemine eleştirilerde bulunan Aziz Yıldırım, Türkiye Kupası'nda maça çıkan oyunculara ödenen maç başı paralarının kazanılan maçlar nedeniyle federasyondan alınan primden daha fazla olduğuhu belirterek, "Aldığımız primlerle ödediğimiz maç paraları arasındaki fark, 2 milyon Euro. Bu prim sistemi böyle devam ederse, gelecek yıl Türkiye Kupası maçlarına A2 Takımımızla çıkacağız" dedi.

"AYKUT KOCAMAN İLE DEVAM EDECEĞİZ"

Konuşmasının son bölümünü Profesyonel Futbol Takımına ayıran Başkan Yıldırım, "Hocamızla birlikte devam edeceğiz. Çalışmaları sürdürüyoruz, Gerekli olan yerlere gerekli oyuncuları alacağız. Dergideki yazımda da söyledim; her sabah kalktığım zaman Fenerbahçeli olduğum için mutluyum. Mutlu da öleceğim. Ama her zaman camia olarak doğruları söyleyeceğiz. Sırf politik olarak bir şeyler söylemek bizlere yakışmıyor" diyerek sözlerini tamamladı.