NATO ve ABD saldırıları kınadı

NATO Genel Sekreteri Anderss Fogh Rasmussen, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleştirilen bombalı saldırıları kınadı. Yazılı bir açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Anderss Fogh Rasmussen, "Bugün Hatay’da sivillerin yaşamına kast eden, çok sayıda ölüme ve yaralanmaya neden olan saldırıları kınıyorum. Hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimi iletiyor, yaralananlara da acil şifalar diliyorum. Türk halkı ve müttefikimiz Türkiye ile tam dayanışma içerisinde olduğumuzu tekrarlıyorum" ifadelerini kullandı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, yaptığı açıklamada, “Amerika Birleşik Devletleri adına bugün Reyhanlı’da meydana gelen kanlı saldırıda hayatını kaybeden onlarca kişinin ailelerine ve yakınlarına en içten taziyelerimizi gönderiyorum. Hayatların trajik kaybının yasını tutarken, yaralıların da en kısa sürede sağlıklarına kavuşması için dua ediyoruz. Amerika Birleşik Devletleri, bugün gerçekleşen hain saldırıyı kuvvetli şekilde kınamakta ve bu suçu işleyenleri belirlemek ve yargı önüne getirmek için Türk halkının ve hükümetinin yanında yer almaktadır" dedi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Reyhanlı ilçesindeki çifte saldırıyı sert şekilde kınadı. Bakanlığın Basın Sözcüsü Elman Abdullayev, “Biz terörün bütün çeşitlerine karşıyız ve terör faaliyetlerini kınıyoruz. Kardeş ülke Türkiye’deki terör olayları bizi derinden etkiledi. Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki patlamaları şiddetle kınıyoruz. Terörden çok çekmiş bir ülke olarak, kardeş ülkenin acısını paylaşıyoruz. Ve saldırı sonrası hayatını kaybedenlerin ailesine başsağlığı mesajlarımızı iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Azeri basını da olaya geniş yer verdi. Birçok televizyon kanalı ve internet sitesi, saldırıları son dakika haberi olarak verdi.