Bir İki Söylemi İçin Özür Dilemiş

Milli Takımın da başantrenörü olmasına rağmen Fenerbahçe Ülker ile yarıştıkları final serisinde, Galatasaray kulübü amigosunu aratmayan demeçleriyle dikkati çeken Ergin Ataman, takımının 7. maça çıkmaması ve Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ile tamamlanan sürecin ardından yaptığı açıklamada, 'herkesin şapkasını önüne koyması gerektiğinden', 'Türk sporu için milat'tan bahsetti. 

 

Ergin Ataman'ın açıklamasından öne çıkan ifadeler:

 

"Son 2 yıldır Türkiye'de şampiyonluk yaşayan bir koçum. Geçen yıl Galatasaray'ı 23 yıl aradan sonra lig şampiyonu yapan bir koç olarak, inancımı son ana kadar korudum. Bugün tarihi bir gün. Başkanımız ve yönetimimiz, şampiyonluğun ötesinde çok daha önemli şeylerin olduğunu, şiddete dayalı söylemlerin Türk sporunu bir yere getirmeyeceğini gösterdi. Yönetimimiz kararlı durdu. Talepleri vardı federasyondan. Özellikle 5. maçta yaşadığımız olaylardan sonra. Sportif açıdan çok üzgünüm. Ama ümit ederim ki bu karar Türk sporu için hayırlı olur. Çevik Kuvvet'in önünde antrenörlük yapmayacağımız bir ortam için bugün bir ışık olur."

###156111###

"Son olarak söyleyeceğim de şu. Son ana kadar idman yaptık. Hep bir ümit taşıyordum. Bu gerginlikte payım olduğu söyleniyordu. Bununla ilgili bir ön adım atıp 1-2 söylemim için özür diledim. Ama çok büyük bir kulübün başkanı olan Aziz Yıldırım'dan da hakkımda sarfettiği 'Ahlaksız, onu oradan indireceğiz' sözleri için özür bekledim. Görüyorsunuz, hiçbir özür yok. İyi olsunlar, sağ olsunlar. Hayırlı olsun kazandıkları şampiyonluk." "Bizler Türk sporunda çok önemli insanlarız. 10 Temmuz'da Türk Milli Takımı ile çalışmalara başlayacağız.

Oyuncularımız da maçı oynamayı çok istiyorlardı. Şampiyon olacağımıza yüzde yüz inanıyorlardı. Yarın akşam saat 20.30'da teşekkür yemeği yiyeceğiz. 17 Haziran benim kariyerim için değil Türk sporu için bir milat olur umarım. Herkes şapkasını önüne koyar. Herkes sporun, spor için yapıldığının farkına varır."