Kuşadası'nda Bar Sahibini Öldürenler Yargılanıyor

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde bar sahibi Saim Özkan'ı öldürüp, iki kişiyi de yaraladıkları iddiasıyla tutuklanan U.Ö., D.K., V.K. ve F.K. hakkında, 'kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, mala zarar verme, hakaret ve silahla tehdit' suçlarından ikişer kez müebbet ve 8 ila 20 yıl arasında hapis cezası istemiyle Söke 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

###13471###

Olay, 26 Ocak'ta ilçenin eğlence mekanlarıyla ünlü Kaleiçi bölgesindeki bir barda meydana geldi. İlçedeki başka bir barın sahibi V.K., akrabaları D.K., F.K ve yanlarında bulunan arkadaşları U.Ö. ile birlikte Ahmet Feridun Özkan ve Saim Özkan'ın işlettiği bara eğlenmeye gitti. Barda salon şefi olarak görev yapan Volkan Taşdemir, V.K. ve beraberindekilere barın arka taraflarından boş bir masa gösterdi. İddiaya göre, sahneye yakın bir yerden masa isteyen V.K. bağırmaya başladı.

Bunun üzerine işletme sahibi Ahmet Feridun Özkan, dört kişinin yanına gidip, masaların hepsinin dolu olduğunu söyledi. Bunun ardından V.K. ve yanındakiler ile bar sahibi ve çalışanlar arasında tartışma çıktı. Çıkan arbedede F.K., bıçakla Ahmet Feridun Özkan'ı yaraladı. Bunun üzerine Özkan ve çalışanlar V.K.'nın da aralarında bulunduğu 4 kişiyi dışarı çıkardı. Dışarıya çıkartılan 4 kişi, barın kapısına ve tabelasına sopa ve tekmelerle vurup, kırdı. V.K. tehditler savurduktan sonra yanındakilerle bardan ayrıldı. Kısa bir süre sonra tekrar bara gelen gruptakilerden U.Ö., elindeki tabancayla ateş etmeye başladı.

Kurşunlar barın sahiplerinden Saim Özkan'a ve çalışanlardan Onur Hacıbekir'e isabet etti. İddiaya göre U.Ö., silahı Süleyman Etli, Ufuk Güler ve Alican Özdalar'a da doğru doğrultup ateş etti, ancak tabanca tutukluk yaptı. Olay yerinden kaçan 4 kişi, polis tarafından kısa sürede yakalandı. Adliyeye sevk edilen U.Ö., V.K., yeğenleri D.K. ve F.K., tutuklandı.

Savcılıkta ve poliste ifade veren Ahmet Feridun Özkan, şüphelilerin olay tarihinde yetkilisi ve sorumlusu olduğu bara geldiklerini, masaların dolu olması nedeniyle bar çalışanlarının kendilerini uyardıklarını gördüğünü ve yanlarına gittiğini anlattı. V.K.'nin kendisine hitaben "Sen ne karışıyorsun lan" dediğini, sonrasında içlerinden birisinin eliyle göğsünden ittiğini, yüzüne yumruk vurulduğunu, sol baldırından bıçaklandığını söyledi. V.K.'nin kendisine küfür ve ölüm tehditleri savurduğunu anlattı. Bu kavganın ardından kendisinin yaralandığı için hastaneye kaldırıldığını belirten Özkan, "Diğer olayları sonradan duydum. Beni F.K., bıçakladı. Sanıkların hepsinden şikayetçiyim" dedi.

Onur Hacıbekir ise ifadesinde, “Israrla önden masa istediler.Tartışma nedeniyle dışarıya çıkardık. Demir sopalarla, kapattığımız kapıya vurdular. V.K. elini uzatarak 'Ahmet Özkan ben 5 dakika sonra geleceğim seni öldüreceğim. Eğer seni bugün öldürmezsem ...' diye küfür, hakaret ve tehditte bulunup gitti. Kısa bir süre sonra geri döndüler. Silah sesi ile birlikte sırtımda bir ağrı ile yere düştüm. Yerde yatarken ateş eden şahsın tabancası tutukluk yapınca ateş edemedi. Tutukluk yapmasaydı daha çok kişiyi öldürecekti. Sanıkların hepsinden şikayetçiyim" dedi.

Ali Can, ise "V.K.'de silah gördüm. V.K., 'Ahmet nerede, Saim nerede biz Vanlıyız' diye küfür edip, 'Nerdesiniz' diye bağırmaya başladı. V.K., U.Ö.'ye eliyle beni gösterdi. Silahı bana doğru doğrultup tetiğe bastı. Ancak silah tutukluk yapınca ateş edemedi. Verilmiş sadakam varmış, ölümden döndüm" diye konuştu.

Şüpheli U.Ö. ise ifadesinde, "Farklı mekanları gezdikten sonra yanındakiler ve Romanya uyruklu arkadaşlarla birlikte bara gittik. İçeride masa bakıyorduk. Bu sırada barın sahibi geldi. Birden bizleri iteleyip dışarı çıkarttı. Çıkartırken de hakaret ve tehdit ettiler. Yanımızda bulunan arkadaşların bir kısmı içeride kaldığı için kapıya vurduk. Olay yerinden ayrıldık. V.K.'nin telefonunun yanında olmadığını fark edince tekrar aynı yere geri döndük. Bize kapıda 'O... çocukları tekrar geldiler, silahları getirin' dediklerini duydum. Bize bir şeyler yapacaklar diye korktum. Bunun üzerine tabancayla yere bir el ateş ettim. İçeriye girip iki el daha ateş ettim. Birisi yerde yatıyordu. Yaralı olup olmadığını bilmiyorum. Ben kimseyi vurmadım" dedi.

Şüpheli V.K. ise üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi. V.K., "Yanımdaki yeğenlerim ve yabancı uyruklu arkadaşlarımla eğlenmek için bara gittik. Masa konusunda işyeri sahibi ve çalışanları ile aramızda tartışma çıktı. Bizleri zorla dışarı çıkardılar. İçeride Romanya uyruklu arkadaşlarım kaldı. Onları almak için kapıya vurduk. Telefonumun olmadığını görünce, bara tekrar gittik. U.Ö., koşarak bara girdi. İki el silah sesi geldi. Biz de içeri girdik. Masa ve sandalyeleri kendimizi korumak için yere attık. Ben silah ve bıçak kullanmadım. Aracım da ele geçirilen silahı da bu olaydan sonra aldım. Ben kimseyi öldürüp yaralamadım" dedi.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Salih Şengöz, U.Ö. , D.K. , V.K. ve F.K. hakkında, 'kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, mala zarar verme, hakaret ve silahla tehdit" suçlarından ikişer kez müebbet ve 8-20 yıl arasında hapis cezası istemiyle Söke 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Sanıkların önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacağı belirtildi.