"İnciraltı'nda biz de AVM istemiyoruz"

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'de geleceği konusunda en önemli konularından birinin İnciraltı'nın planlanması olduğunu savunarak, "İnciraltı'nda neler olacağını hep birlikte konuşmalıyız, çalışmalıyız. İnciraltı'nda biz de AVM istemiyoruz. İnciraltı'nın bir an önce planlanması gerekiyor" dedi.

İZTO Başkanı Demirtaş, Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal'a yaptığı ziyarette İnciraltı'nın kent için önemini vurguladı. Kentin yıllar içinde yaşadığı tahribata rağmen halen önemli tarihi ve doğal zenginliklerinin bulunduğunu, bunlardan birinin de İnciraltı bölgesi olduğunu belirten Demirtaş, zenginliklerin korunması ve kente kazandırılması yönünde birlikte çalışma yapılması gerektiğini ifade etti.

Demirtaş, şunları kaydetti: "Önümüzdeki dönemde en önemli konulardan biri de İnciraltı'nın planlanması. İnciraltı'nda neler olacağını hep birlikte konuşmalıyız, çalışmalıyız. İnciraltı'nda biz de AVM istemiyoruz. İnciraltı'nın bir an önce planlanması gerekiyor. Bu planlama sürecinde ilgili tüm kurumlar belediyemize destek vermeli, tüm İzmir olarak hep birlikte planlamalıyız."

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Hasan Topal da İzmir'in kaynaklarının değerlendirilmesi, planlanması için kurum olarak katkı koymaya hazır olduklarını dile getirerek, "Bizim için en başta gelen konu doğal, tarihi ve kültürel miras konusunda hassas olunması. İnciraltı'nda bugüne kadar bu hassasiyet gösterilmemiş, çok kötü kullanım örnekleri var. O nedenle yeni planlanmasında çok hassas olunmalı" ifadelerini kullandı. (Haberler.com)