Başkan Göztepe’nin geleceğini anlattı

Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, Adnan Süvari Tesisleri’nde İzmir basının önde gelen isimleriyle bir araya geldi. Göztepe Spor Kulübü’nün yeni tesislerinde İzmirli basın yöneticilerini ağırlayan Sepil, yeni sezon öncesi kulübün yatırımlarından ve geleceğinden söz etti.

Mehmet Sepil konuşmasına tesislerden ve bütçeden başladı. Başkan Mehmet Sepil şunları söyledi: ” Tesisleri sezona yetiştirmek için hummalı çalıştık. Bu tesis aslında takribi 5 milyon TL’ye mal oldu. Belediyenin çok ciddi bir payı var. İnşaat desteğini belediye verdi. Peyzaj ve koşu parkuru ile tüm dış düzenlemeler belediye tarafından yapıldı. Belediye de 1 milyon TL yakın harcadı. Toplamda tesisimiz 6 milyon TL’yi buldu. Devletin de yardımları oldu, 1.275 milyon TL Spor Toto’dan yardım aldık. Buraya çok ciddi desteği olan taraftarlarımız var, 270 bin TL taraftar yardımı var. Ayrıca maddi yardım olarak 1925 kampanyası  ile 140 bin TL toplandı. Geriye kalan 1.3 milyon TL Altınbaş’lar verdi ve 2 milyon TL de ben tamamladım.

*Çok güzel bir tesisimiz var. Zaten ilk günden beri eğer tesisimiz olmazsa, sahamız olmazsa hiçbir şey yapamayız diye düşünüyorduk.  Tesis tamamlandı, sporcular için çok önemli. Stadımız olmaz ise düzgün geliri olmayan ve taraftarla istediği ilişkiyi kuramayan bir kulüp oluruz. . Bugünün konusu olan Alsancak Stadyumu’nun durumu da bizlere avantaj olacak. Zira Türkiye’nin gündemine taşındı ve dikkatleri çekti. En büyük hedefim Göztepe’ye bir stadyum sahibi yapmak. Bu sene bütçemiz 23 milyon TL’dir. Bunun 15 milyon TL’si A Takım’a, 11 milyon TL’si ise yıllık giderlerimizi oluşturuyor. Bu rakama prim dahil değil, şampiyon olursak çok daha fazlasını harcayacağız.

*A Takım’da 27 futbolcu, 14 teknik ekip var. Altyapıya 1.3 milyon lira ayırdık, bu para orada şu anda 28 teknik ekip var. Gürsel Aksel Tesisleri’nin altyapıya ayırıyoruz ve tamamen altyapıya ait olacak. Barış Güçlü de orada olacak. Diğer branşlarımıza da 1 milyon TL ayırdık, çoğunluğu hentbola gidecek. Ayrıca bir de tenis şubesi açacağız. Hentbol maçlarını yaptığımız salonu baştan aşağı yeniliyoruz.  Yatırım bütçemiz 2 milyon TL Adnan Süvari Tesisleri’ne, Gürsel Aksel’e de 1 milyon TL ayırdık. Toplam bütçemiz 23 milyon TL olacak” sözlerini sarf etti.

*Yine söylediğim gibi en önemli hedefimiz stadyum olayını kesin hale getirmek. Bir takım yeni branşlara bakıyoruz. Basketbol ve voleybol dışında bakacağız. Sponsor olmadan bu takımlara el atmıyoruz, onu daha ileri tarihte yatırım yapacağız. İlerleyen zamanda sponsorla bu dallara devam edeceğiz. Kalıcı sponsor ise elbette onlarla işbirliği yaparız. Hentbolda hedefimiz, birinci lig şampiyonluğudur. 500 bin TL’lik bir bütçe bizi bu sene çıkaracak. Göztepe, bulunduğu branşta hep yukarı oynamalı. Sponsorlarda devamlılık çok önemli. Sponsor bir lig yukarı çıkınca maliyet karşılayamıyor. Eğer güçlü bir sponsorsa ve uzun yıllar sahip çıkacaksa elbette.

*Bu sene futbolda hedefimiz şampiyonluk, Alsancak olayı şanssızlık oldu. Taraftarlarımızla bir arada olmak elbette istiyoruz. Stad konusunu bir an önce halletmek istiyoruz. Umarız bu sene şampiyon olarak PTT Birinci Lig’e çıkacağız”dedi.

GÖZTEPE’NİN İLK MAÇ KABUSU

İKİNCİ Lig Kırmızı Grup’ta sezonu pazar günü Gölbaşıspor deplasmanında açacak Göztepe, son 7 yılda yaşadığı ilk maç sendromunu kırmak için sahaya çıkacak.

Geride kalan 7 sezonda oynadığı ilk maçlarda sadece 1 kez galip gelebilen sarı-kırmızılı ekip 4 yenilgi, 2 de beraberlik aldı. 3′üncü Lig’de mücadele ettiği 2007-08′ye 2-0′lık Aydınspor yenilgisiyle başlayan Göztepe, ertesi sezon açılış maçında Mustafakemalpaşaspor’u 1-0 mağlup etti. 2′nci Lig’de ter döktüğü 2009-10′un ilk haftasında Fethiye deplasmanına giden sarı kırmızılı ekip, golsüz beraberliğe razı oldu.

1′inci Lig’de mücadele ettiği 2010-2011 sezonuna da 2-1′lik Çorumspor yenilgisiyle adım atan Göztepe, 2011-12′de Denizlispor’a 2-1′le boyun eğdi. Küme düştüğü 2012-13 sezonundaki ilk maçında Kartalspor’la karşılaşan İzmir temsilcisi, rakibine İstanbul’da 2-1 kaybetti. Geçen sezon iddialı girdiği 2′nci Lig’e 2-2′lik Gaziosmanpaşa beraberliği ile merhaba diyen Göztepe, bu sezon Gölbaşı deplasmanında şeytanın bacağını kırmak istiyor.

Göztepe’de Altınordu ile oynanan özel maçta sakatlanan Halil’in Gölbaşı deplasmanında takımdaki yerini alabileceği bildirildi.