Kar-Demir'de sendika yasağı

İzmir'in Aliağa İlçesinde faaliyet gösteren Kar-Demir fabrikasında Türk-Metal Sendikası’na üye olma girişimleri dolayısıyla 40 kişinin işten çıkarıldığı iddia edildi.

Sabah saatlerinden beri beklediklerini belirten işçiler sendika çalışması yürüttükleri gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını söyledi.

İşçiler adına açıklama yapan Türk-Metal Sendikası yönetim kurulu üyesi Ali Ekber Tali, şu ana kadar 40 işçinin işten çıkarıldığını tespit ettiklerini ve 100’e yakın işçinin de çıkarılmasının an meselesi olduğunu ileri sürerek, "Ana firma Kar-Demir'de örgütlenme çalışması yaptık. Burada işveren duydu bu sendikal örgütlenmeyi, tehditlerle arkadaşlarımızı istifa etmeye zorluyorlar. Bizim örgütleme mücadelemiz devam ediyor. Arkadaşlarımızı baskı altında tutarak acaba sendikalı mı değil mi gibi yıldırma politikası ile buradaki insanların dirençlerini kırmaya çalışıyor işveren.

Mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Buraya sendika girene kadar sendikal mücadelemiz sürecek. Kısım kısım işveren çalışanları arabalara doldurup zorla fabrikaların avukatları ve amirleri ile birlikte postahaneye götürülerek e-devlet şifresi öğrenilip sendikaya üyelikleri var mı yok mu bakıyorlar. Bu bir hukuksuzluktur. Biz bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Gerekli müracaatlarımızı yaptık" dedi.

Türk Metal Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Hayrettin Çakmak da “Kar- Demir’de köleliğe zorbalığa son. Biz bu yola baş koyduk. Üstüne basıp geçmek isteyen varsa buyursun gelsin” diyerek mücadeleye devam edeceklerini ve Kardemir çalışanları için her türlü hukuki girişimde bulunacaklarını belirtti.

Firma yetkilileri ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.