"Kaza değil, kader değil cinayet! Soma'yı unutma!"

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, kürsüye, üzerinde Soma maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçinin isimleri ve ‘Kaza değil, kader değil cinayet! Soma’yı unutma!’ yazan pankart astı.

TBMM Genel Kurulu’nda kamuoyunda ‘Torba Kanun’ tasarısı olarak bilinen 'İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarı' görüşmelerinde söz alan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, kürsüye üzerinde Soma maden faciasında hayatlarını kaybeden 301 madencinin isimlerinin ve ‘Kaza değil, kader değil cinayet! Soma’yı unutma!’ yazılı siyah pankart ile çıktı. Çam, bu pankartı kürsüye astı.

13 Mayıs’ta burada isimleri yazan arkadaşlarımızı Soma’da kaybettik diyen Çam, “Üzerinden 4 ay geçti, Soma’da hayatını kaybeden 301 arkadaşımızın aramızdan ayrılmasının üzerinden. Alt komisyonda 7 gün 48 saat, üst komisyonda 23 iş günü ve 157 saat, 99 gündür biz Soma kanunu konuşuyoruz ve müzakere ediyoruz. Daha önceden de söyledik. Soma ile ilgili toplam yapılacak madde sayısı 20-25. Çalışma Sağlık Aile Komisyonu bitirsin, Genel Kurula insin ve yasalaşsın dedik.

Bizler gecenin bu saatinde neden buradayız. Sizin yanlış yönetim anlayışınız yüzünden. Bu süreci iyi yönetemediniz. Meclis çalışanlarının gece yarılarına kadar buralarda beklemesinin hiçbir manası yok. Stenograf arkadaşlarımızın çocukları Ramazan ayı boyunca hiçbir akşam aileleri ile iftar sofrasına oturamadılar, hep buradaydılar. Yanlış yönetim tarzı nedeniyle. Bu saatte Ankara’da çorbacılar, bar ve pavyonlar bir de TBMM çalışıyor. Bu yaptığınız yanlıştır. Bakın milletvekilleri uyukluyorlar, bu TBMM’ye yakışıyor mu?”dedi.

Konuşmasının ardından Çam, pankartı kürsüden alarak yerine geçti.