Balıkesir Aslan'ı "gafil" avladı | 2-0

Yönetimin aldığı kongre kararıyla çalkantılı günler geçiren Galatasaray, Balıkesirspor deplasmanında 2-0 mağlup oldu; ligdeki ilk yenilgisini aldı. Kırmızı-beyazlı ekibe 3 puanı getiren golleri Sercan Yıldırım ve Gökhan Ünal kaydetti.

Geçen cumartesi TT Arena’da Eskişehirspor ile golsüz berabere kalan Galatasaray, bu maçtan tam 1 hafta sonra ligin yeni ekibi puansız Balıkesirspor karşısındaydı. 

Fakat aradan geçen 1 hafta, Galatasaray’a 1 ay gibi gelmiş; etkisi hissedilecek kadar çalkantılı geçmişti. 
Önce Şampiyonlar Ligi’nde kötü oyun sonrası 1 puanın son dakikada kurtarıldığı Anderlecht maçı, söz konusu karşılaşmada Selçuk, Burak ve Veysel’in taraftarlarca ıslıklanması, Selçuk ile Melo arasında yaşandığı iddia edilen problem, gergin-sert geçen Divan Kurulu toplantısı sonrası alınan seçim kararı ve nihayetinde Başkan Ünal Aysal’ın yeniden aday olup olmayacağı... 

YASİN ÖZTEKİN SAĞ BEKTE
Bir de işi saha boyutuna vardı. Cesare Prandelli, yeni transfer Olcan Adın’ı “İdmanlarda kendisini gösterene şans veririm” gerekçesiyle Balıkesir’e götürmemişti. 

İtalyan teknik adam, Yasin Öztekin’in sağ beke monte edildiği Muslera, Yasin, Semih, Chedjou, Tarık, Yekta, Dzemaili, Selçuk, Bruma, Sneijder, Burak 11’ini sahaya sürmüştü. Cezalı Melo ise İstanbul’da bırakılmıştı.

İsmail Ertekin’in 11’i ise Emrullah, Okan, Cuelho, Kulusic, Bülent, Jabbie, Santos, Aykut, Alanzinho, Sercan, Gökhan Ünal şeklindeydi.

Maçın ilk 20 dakikalık bölümünde tribünleri ve televizyon başındakileri heyecanlandıracak bir pozisyon yaşanmadı.
Yeni yükseldiği Süper Lig’deki ilk 2 maçında yani toplam 180 dakikada sadece 2 isabetli şutu ve 1 golü vardı Balıkesirspor’un... 

LİGDE YEDİĞİ İLK GOL
Kırmızı-beyazlılar, Galatasaray karşısında 22. dakikada golü buldu. Alanzinho'nun pasıyla ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Sercan Yıldırım, Chedjou'dan sıyrıldıktan sonra şutunu çekti. Semih’e çarpan top Muslera'yı kontrpiyede bırakıp ağlarla buluştu. Sercan Yıldırım’ın, eski takımına attığı bu gol, Galatasaray’ın bu sezon ligde yediği ilk goldü.

Bruma-Sneijder-Burak’tan oluşan Galatasaray üçlüsü hem kendi aralarında iletişim sorunu yaşayınca da hem de Dzemaili-Yekta-Selçuk’tan destek alamayınca, Emrullah’ın kalesinde tehlike yaratamadı. 

Seyircisinin de dakika dakika artan desteğini alan Balıkesirspor, 44’te farkı ikiye çıkardı. Chedjou'nun savunmadan uzaklaştırmak istediği top, Andre Santos'a çarpıp ceza sahası içerisinde sağ çaprazda bomboş pozisyonda bulunan Gökhan Ünal'a geldi. Gökhan Ünal'ın gelişine çektiği şut Muslera'nın solundan ağlarla buluştu.

İlk yarı 2-0 bitti.

Cesare Prandelli, bu skora rağmen ikinci devreye oyuncu değişikliği yapmadan çıktı. 

50’de sağ kanatta son çizgiye yakın bir bölgede topla buluşan Yasin Öztekin'in yerden ortasında, top penaltı noktası üzerindeki Burak’a geldi. Burak yüzünü kaleye döner dönmez şutunu çekti; savunmadan seken topu kaleci Emrullah kolaylıkla kontrol etti.

Galatasaray’da 61’de Bruma-Emre Çolak ve Dzemaili-Umut Bulut değişiklikleri yapıldı.

73’te Okan Alkan'ın Sneijder'a yaptığı faulün ardından ceza sahası dışından sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta, topun başına Burak geçti. Burak’ın çektiği şutu kaleci Emrullah direk dibinde kurtardı.

80’de Aykut’un Pandev'e yaptığı faulün ardından kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden hafif sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Sneijder geçti. Hollandalı’nın çektiği sert şut kaleci Emrullah’tan döndü.

82’de Sneijder'in yerden pasıyla ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Yekta’nın gelişine çektiği şut Emrullah’ta kaldı.

Karşılaşma 2-0 sonuçlandı. Galatasaray ligde bu sezonki ilk yenilgisini aldı. Balıkesirspor ise ligdeki ilk galibiyetini elde etti.

Kaynak: Ntvspor