Hatay’da feci kaza: 3 ölü

Hatay’da, Almanya’dan gelen arkadaşlarını havaalanından alıp evine götüren gençlerin kullandığı otomobil TIR’ın altına girdi. Kazada 3 genç hayatını kaybederken, 2 genç ise yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, kaza, 11 Mayıs 2013 tarihinde gece saat 03.00 sıralarında İskenderun Yolu Üzeri Havaalanı kavşağında meydana geldi.

Rap müzik sanatçısı Mustafa Dede (22), üniversiteli Merve Gülap (18) ve 2 arkadaşı Almanya’dan tatil için Türkiye’ye gelen arkadaşları İpek Yetkin’i (18) karşılamak için otomobil ile havaalanına gitti. Burada uçaktan inen arkadaşlarını alan gençler, şehir merkezine gitmek için yola çıktı. İçinde 5 gencin bulunduğu otomobil, İskenderun Yolu Üzeri Havaalanı kavşağında bir TIR’ın altına girdi.

Kazada rap müzik sanatçısı Mustafa Dede, üniversite öğrencisi Merve Gülap, Almanya’dan tatil için gelen İpek Yetkin hayatını kaybetti.

Kaza, 2 genç ise ağır şekilde yaralandı. Hatay Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan 2 gencin komada olduğu kaydedildi. Almanya’da bulunan İpek Yetkin’in babası Hasan Yetkin, acılı haberin verilmesinin ardından memleketi Hatay’a geldi.

Olayı öğrenen baba Hasan Yetkin, uzun süre kendine gelemedi. Kılınan cenaze namazının ardından İpek Yetkin, Antakya Asri Mezarlığı’nda toprağa verilirken, yakınlarını ve sevenlerini gözyaşlarına boğdu.

Baba Hasan Yekin ayakta durmakta güçlük çekerken, annesi ve ablası sinir krizleri geçirdi. Merve Gülap, memleketi Amasya’nın Merzifon ilçesinde rap müzik sanatçısı Mustafa Dede ise Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde toprağa verildi. Rap müzik sanatçısı Mustafa Dede’ye arkadaşları ağlayan bir rap müziği ile veda etti. Dede’den ise geriye arkadaşları ile rap müziği söylerken çektiği video görüntüleri kaldı.