Muğla Ören'de akaryakıt sorunu

2012'de yerel yönetimler yasasındaki düzenlemeyle binlerce köy mahalle oldu, yüzlerce belde belediyesi de ilçe belediyelerine katıldı.

Muğla Ören'de yaşanan geçiş sürecine ilişkin Al Jazeera Türk'ün haberi şöyle;

2012 yılında yapılan belediye reformuyla nüfusu 750 binin üzerinde olan illerin belediyeleri, büyükşehir belediyesine dönüştürüldü. Büyükşehirlerde köyler mahalle oldu. Nüfusu 5 binin altında kalan belde belediyeleri kapatıldı. Bu düzenlemeye göre Türkiye genelinde belediyelerin yüzde 53’ü, köylerin yüzde 47’si, il özel idarelerinin yüzde 36’sı kapandı. 1032 belde belediyesi ilçe belediyelerine katıldı. Büyükşehir olan 30 ilde il özel idareleri kalktı, 16 bin 82 köy mahalle oldu.

Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı Ören Beldesi de Muğla büyükşehir olunca mahalleye dönüştü. Yaz aylarında tatilcilerin akın etmesiyle nüfusu 3 bin’den 10 bin’e yükselen Ören’in, tek akaryakıt istasyonu da belediyenin kapatılmasıyla faaliyetine son verdi. Zira akaryakıt istasyonunu belediye bünyesindeki bir vakıf işletiyordu. Belediye kapatılınca benzin istasyonu da kapatıldı. İstasyonunun kapanmasıyla mahalle halkı, tatilciler, yöredeki balıkçı ve tekne sahipleri mağdur olduklarını söylüyor. En yakın akaryakıt istasyonu mahalleye 45 kilometre uzaklıkta. Mahalle sakinlerinden bazıları, tehlikeli ve yasak olmasına rağmen minibüs, otobüs gibi toplu taşıma araçlarıyla bidonlarla akaryakıt getiriyor. Kimisi de bazı akaryakıt firmalarının mahallelerine gönderdiği tankerlerden kuyruğa girerek ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.

'Karaborsa satış yapılıyor'

Ören Minibüsçüler Kooperatifi’nin üyesi Mustafa Kasapoğlu, “Bazı yerlerde karaborsa satış yapılıyor. Milas’tan gelen akaryakıt tankerleri de çare olmuyor. Bir an önce önlem alınmalı" diye konuştu.

'Bu ayıp, sona ermeli'

Doğma büyüme Örenli, 78 yaşındaki Cemil Türkmen, “Otomobilin yakıtı bittiğinde 45 kilometre gidip depo dolduruluyor. Bir depo benzin için gidiş-dönüş 90 kilometre yol yapmak zorunda kalınıyor. Umarım, bu ayıp bir an evvel sona erer” dedi.

'Yol göle dönüyor'

Esnaf Hüseyin Aydın altyapı sıkıntılarına dikkat çekiyor. Aydın’a göre, kışın yağmurun ardından mahalleye girişteki Ören çayı taşıyor, yol ve sokaklar göle dönüyor. Foseptiklerin, vidanjörler aracılığıyla boşaltıldığını, sıklıkla taşınca ağır bir kokuya neden olduğunu söyleyen Aydın önlem alınmasını istiyor.

'Belediye iken de sıkıntılarımız vardı'

Ören mahalle olduktan sonra belediye hizmetlerini Milas Belediye Başkanlığından almaya başladı. Minibüs şoförlüğü yapan Ayhan Özçelik, şu anki sıkıntıların bazılarının Ören belde belediyesi iken de yaşandığını ve belediyenin de çözüm bulamadığını anlatıyor: “Bu statü, daha çok yeni. Eski belediye yönetimi, sorunlarla pek ilgilenmiyordu. Şu ana kadar ki hizmetler de yeterli değil arttırılması gerekiyor. Bağlı bulunduğumuz belediyenin imkanları artırılırsa daha iyi olacak. Şu an akaryakıt istasyonu sıkıntısının haricinde böyle bir turizm merkezinde ATM’ler dışında bir banka şubesi bile yok. Turizm yatırımları yetersiz. Tekne turları, büyük oteller, iskelelerimiz de yok. Eskiden de bu sıkıntılara çözüm yoktu.”