Halikarnas balıkçısı ölüm yıldönümünde anılacak

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 41’inci yılı için düzenlenecek ve iki gün sürecek bir dizi etkinlikle anılacak.

Halikarnas Balıkçısı Platformu ile Bodrum İlçe Belediyesi, Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen ünlü Edebiyatçı-Yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın ölümünün 41’inci yıl dönümü için bir dizi etkinlik düzenliyor.

Bodrum İskele Meydanı’nda önümüzdeki pazar günü saat 15.00’te, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gençlik Birimi’nin desteğiyle Bodrum Kent Konseyi Eğitim Birimi’nin Bodrum Tohum Derneği üyeleri tohum dikimi etkinliği düzenleyecek. Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın doğa sevgisinin vurgulanacağı etkinlikte, yazarın Mavi Sürgün kitabından tohumla ilgili bölümler paylaşılacak.

MÜZEDE VE MEZARI BAŞINDA TÖREN

Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölüm günü 13 Ekim’de saat 10.30’da, Gümbet Mahallesi’ndeki Halikarnas Balıkçısı Müzesi ve mezarında düzenlenen törenle anılacak. Kabaağaçlı’nın ilçede yaşadığı evler ziyaret edilecek. Saat 11.30’da OASİS AVM’de Halikarnas Balıkçısı arşivindeki kitapların yer alacağı sergi açılacak. Saat 12.30’da, Halikarnas Balıkçısı’nın manevi oğlu Prof. Dr. Şadan Gökovalı, Türkiye Turizm Rehberleri Birliği (TUREB) tarafından 2014 yılında yayınlanan "Ben Halikarnas Balıkçısı: Doğdum, Sevdim, Öldüm" adlı kitabını imzalayacak. Aynı gün Halikarnas Balıkçısı Ağaçlandırma Alanı’na limon fidanı dikilecek.