Kılıçdaroğlu: Davutoğlu'nun önce kişiliğini kanıtlaması lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bingöl'deki saldırıda yaralanan Emniyet Müdürü Atalay Ülker'i ziyaret etti, ziyaret sonrası Başbakan Davutoğlu'nun kendisine yönelik sözlerine cevap verdi.

"Onun aklına ihtiyacımız yok" diyen Davutoğlu'na "Sen gerçekten başbakan mısın, önce onu ispatla" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Davutoğlu gerçekten başbakan mı? Samimi olarak soruyorum. Cumhurbaşkanı bugün konuştu. Kim başbakan? Davutoğlu’nun önce kişiliğini kanıtlaması lazım. Ortak akıl denen bir kavram var, akıl akıldan üstündür diye bir kavram var. Oturulur tartışılır. Beğenir ya da beğenmezler. CHP’nin görüşlerine, CHP’li olmayanların bile saygısı var. Kendisi önce bana ne düşündüğümü soruyor. Sonra da 'senin aklına ihtiyacım yok' diyor."

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun "Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiği iddiasını ispatlasın" çağrısına ise şu yanıtı verdi: "AKP, IŞİD terör örgütüyle mücadele etmiyor. Etmek istemiyor. Mücadelenin yolu yöntemi var. IŞİD'in Türkiye'de tedavi merkezleri var, eleman devşirme merkezleri var. Yurtdışından gelip geçenler var mı, var. Petrol ticareti var. Bunlardan AKP’nin de haberi var. AKP bunlara göz yumuyor. Adana’da görülen davalara yayın yasağı neden geldi? Terör örgütlerine tırlarca silah gönderiyorlar. Bunları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları öğrenmesin istiyorlar. Madem İranlılar, Amerikalılar, Fransızlar biliyor. Ben doğruları söylüyorum. Onlarla anlaşamadığım nokta bu."