ESHOT şoförleri iş bırakma eylemi yapacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir süre önce ulaşım sisteminde yaptığı değişiklik nedeniyle halkla sık sık karşı karşıya gelen ESHOT şoförleri iş bırakma eylemi yapacak.

Konu ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel-İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Engin Demir, yeni aktarma sistemi ile birlikte şoförlerin yükümlülüklerinin arttırıldığını belirterek, yine bu sistem nedeniyle son dört ay içinde 100’e yakın şoförün darp edildiğini söyledi.

İzmir halkını mağdur etmemek için birçok şeyi görmezden geldiklerini ifade eden Demir, “Bizim toplu sözleşmemizde ve iş kanunumuzda olmayan ‘ara parçalı’ denilen bir sistemle çalışıyoruz yani esnek çalışmayla” dedi.

Ellerini taşın altına koymalarının karşılığını ESHOT Genel Müdürlüğü ve bürokratlarından alamadıklarını söyleyen Demir, “Bu sistemi kurduk siz de uygulayacaksınız zihniyetiyle hareket etmeye devam ettiği sürece bu işin yürümeyeceğini defalarca kendilerine anlattık. Bugün de kurullarımızı toplayarak önümüzdeki günlerde yapacağımız eylemler hakkında sizi bilgilendireceğiz, yol haritası çizdik eylemlerimizle ilgili” bilgisini verdi.

Demir, “En son performans sistemini çıkarttılar. Bizim arkadaşlarımız hiç mi hasta olmayacak. 36 saat uyumayan arkadaşlarım var” diye sordu.

Söz konusu uygulamalardan 3 bin 200 şoförün etkilendiği bilgisini veren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Hafta sonuna kadar yanlıştan dönülmez ise bu çalışma koşullarını imzalanan toplu sözleşmenin ihlali sayarak eylemliklerimizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu. (Evrensel)