Tahsin Vergin anısına Gençlik Günleri

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından 2010 yılında hayatını kaybeden eski şube başkanı Tahsin Vergin anısına bu yıl 3.sü düzenlenen Gençlik Günleri başladı.

Gençlik Günleri kapsamında Tahsin Vergin Fotoğrafları Sergisi, 13 Ekim Pazartesi günü açıldı.

Tahsin Vergin'in ailesinin ve arkadaşlarının da katıldığı açılışta, İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ayhan Emekli ve Tahsin Vergin'in eşi Canan Vergin birer konuşma yaptı.

Sergi, 6 Kasım 2014 tarihine kadar İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nde açık olacak.

Münazara gösteri maçı

Üçüncü Tahsin Vergin Gençlik Günleri kapsamında bir münazara gösteri maçı düzenlendi.

Turnuva öncesi konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Emekli, "Tahsin Vergin gençlere, gençlerin bu şekilde özgürce kendilerini ifade etmelerine, herkesin eğitim almasına çok ciddi önem veren, bunu öne çıkarmaya çalışan bir kişiydi." diye konuştu ve etkinliği bu düşünceyle düzenlediklerini söyledi.

Ege Üniversitesi Münazara Topluluğu ile Dokuz Eylül Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Münazara Topluluğu arasında düzenlenen gösteri maçı 'Özel Okullar Kaldırılmalıdır' konusuyla yapıldı. Gösteri maçını jürinin değerlendirmesi sonucu Dokuz Eylül-Katip Çelebi Münazara Topluluğu kazandı.

Söyleşiyle son bulacak

14 Ekim'de başlayan Halı Saha Futbol Turnuvası'yla devam eden Üçüncü Tahsin Vergin Gençlik Günleri, 23 Ekim Perşembe günü saat 18.00'da Tepekule Kongre Merkezi Akdeniz Salonu'nda, Hukukçu ve Milletvekili İlhan Cihaner ile Gazeteci ve Yazar Oğuzhan Müftüoğlu'nun katılacağı 'Günümüz Türkiye'sinde Siyasi Gelişmeler' konulu söyleşiyle son bulacak.

Erdem Çakır - Haber Egeli