Çarptığı ineğin başında 2 saat bekledi

Bodrum'da başında kimsenin bulunmadığı sürü arasından yola çıkan ineğe çarpan sürücü, yaralı hayvanın başında 2 saat sahibinin gelmesini bekledi.

Hayvan sahibinin gelmesinin ardından ayağa kalkamayan inek bir kepçeyle kamyonete yüklenip ahırına götürüldü. İneğin veteriner gözetimindeki kontrolünde sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi.

Kaza, Yalıkavak- Bodrum Karayolu üzerinde meydana geldi. Orman Mühendisi 36 yaşındaki Tuncay Şahin, yönetimindeki 34 DB 398 plakalı otomobille yola çıkan bir ineğe çarptı. Aracı durduran Şahin, ineğin yerden kalkamadığını gördü.

Çevrede olası bir kazaya karşı önlem alan Şahin, inek sürüsünün başında kimse olmadığını fark etti. Kaza yerine yaralı inek için veteriner çağrılırken geçen süre içerisinde yine gelen olmadı. Yaklaşık 2 saat boyunca bekleyen Şahin, gelen sürü sahibi Mustafa Özmen'e kazayı anlattı.

Yerden kalkamayan inek, bir kepçeyle kamyonet kasasına yüklenip ahıra götürüldü. Ertesi gün veteriner hekim tarafından kontrol edilen ineğin sağlık durumunun iyi olduğu ve ayağa kalktığı belirtildi.

İneğe çarpan Şahin, şöyle dedi: "Çok hızlı olmamama rağmen çarparak durabildim. Daha hızlı olup da ineği fark ettiğimde ani manevra ile daha büyük bir kaza yapabilirdim. İnekler böyle başı boş bırakılırsa başka birine daha büyük bir kaza gelebilir."