Karşıyaka'da bin kişilik 'barış zinciri'

Uluslararası Karşıyaka Festivali'nin son gününde Bostanlı Rekreasyon Alanı'nda toplanan yaklaşık bin kişi, önce zeybek oynadı, sonra el ele tutuşarak 'barış zinciri' oluşturdu.

Gösteriye Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da katıldı.

'Barış' temalı çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan festivalin son gününde "Barışa Yelken" ve "Barışa Pedal" etkinlikleri düzenlendi. Onlarca yelkenci, Başkanlık Kupası için körfeze açıldı. Dereceye girenler kupa ile ödüllendirildi. İki yüze yakın bisiklet tutkunu ise Karşıyaka sahilinden Alaybey'e kadar 'Barış için' pedala bastı.

Belediye tarafından düzenlenen Birimlerarası Futbol Turnuvası da sonuçlandı. Şampiyon olan Kültür, Spor Müdürlüğü kupasını Başkan Akpınar'dan aldı.

Başkan Akpınar festivale dair, "Karşıyakalılar barış için nefes alır, barış için yaşar. Dans ediyorsak barış için, tiyatro oynuyorsak barış için, şarkı söylüyorsak da barış içindir. Hayat bayram olacak ve biz güzel günlere el ele yürüyeceğiz. Artık siviller ölmesin, kadınlar, çocuklar ölmesin. Ulu Önder Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkesini sonsuza kadar yaşatacağımıza söz veriyoruz" dedi.