Dervişoğlu'ndan Başbakan'a suç duyurusu

İZMİR'de MHP eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve 'Akil insanlar' hakkında, 'görevi kötüye kullanma, terör örgütüne yardım ve yataklık etme, suç ve suçluyu övme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, suçluyu kayırma, askerleri itaatsizliğe teşvik' iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

Başbakan Erdoğan, bakanlar ve 'Akil İnsan' heyetlerinin 63 üyesi hakkında, avukatı Murat Çakar ile birlikte Adliye'ye gelip suç duyurusunda bulunan MHP’nin İzmir eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, dilekçesinde "Belirtilen suçları işleyerek; TCK ve Anayasamızın ilgili maddelerini ihlal eden şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak ve delillerin toplanarak haklarında kamu davası açılması taleplerimdir" dedi.

Dervişoğlu suç duyurusunun dilekçe ekinde de gazete haberleri ve görüntüleri de ekledi. Dervişoğlu, anılan suçları işleyerek, Anayasa, TCK ve Terörle Mücadele Kanunu'nun ilgili maddelerini ihlal eden süpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak ve delilerin toplanarak haklarında kamu davası açılmasına karar verilmesini istedi. Cumhuriyet Savcısı dilekçeyi kabul edip, UYAP üzerinden Ankara'ya gönderdi.