Menderes'te yanan cami yenilendi

Menderes'te bir süre önce yanan yanan Çamönü Camisi, Menderes Belediyesi tarafından yenilenerek tekrar ibadete açıldı.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da camide ilk namazı cemaatle birlikte kıldı. Aralık ayında elektrik kontağındaki kaçak nedeniyle çıkan yangında kullanılamaz hale gelen Çamönü Camisi, Menderes Belediyesi tarafından kısa sürede eski haline kavuşturuldu.

Yangın sonrası camide incelemelerde bulunan ve yenilenmesi yönünde talimatta bulunan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da 2 ay gibi kısa sürede yenilenerek ibadete yeniden açılan camide cuma namazını kıldı. Namaz sonrasında ise köy halkı tarafından vatandaşlara şerbet ve keşkek ikram edildi.

Menderes Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında caminin içi tamamen boşaltılarak, elektrik tesisatı yenilendi.

Caminin bütün doğramalarında, tavan döşemelerinde yapılan çalışmaların ardından sıva çalışması ve boya çalışması gerçekleştirildi. Halı döşemesinin ardından son halini alan Çamönü Camisi ibadete açıldı.

Camilerin toplum hayatındaki yeri ve öneminden bahseden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Aralık ayında istenmeyen bir olay olmuş ve camimiz ne yazık ki kullanılamaz hale gelmişti. Olayın ardından camide yaptığımız inceleme sonrası çalışma arkadaşlarıma caminin eski haline kavuşması için talimat verdim. Sağ olsunlar onların özveri ile gerçekleştirdikleri çalışmaların ardından 2 ay gibi kısa sürede camimiz eskisinden daha iyi bir görünümle ibadete açıldı. Ben de yeniden ibadete açılan camimizde cuma namazımızı cemaatimizle birlikte kıldım. Allah bize güç kudret verdiği sürece Menderesli kardeşlerimizin yanında olacağız. Onların sıkıntılarının çözümü noktasında Menderes Belediyesi onlarla olacak. Bu kapsamda camimizin yeniden ibadete girmesi onlar kadar bizleri de mutlu etti. İnşallah bundan sonrada güzel çalışmaları hep birlikte hayata geçireceğiz“ dedi.