İrlandalı cinayetlerinde yeni gelişme

Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA) - Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde 2011 yılında garson olarak çalışırken tanıştığı İrlandalı 16 yaşındaki S.G.’nin, annesi Marion Elizabeth Graham ve arkadaşı Cathy Dınsmore’yi ormanda boğazlarını keserek öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 17 yaşındaki R.Ç ile babası E.Ç. iki şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle mahkeme önüne çıktı.

Bugün yapılan 7'inci duruşmada, mahkeme heyeti sanık R.Ç'nin cezai ehliyetinin tespiti için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilip rapor alınmasına karar verildi.

"KİMSEYİ ÖLDÜRMEDİM"

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya tutuklu yargılanan R.Ç. ve E.Ç. ile tarafların avukatları katıldı. Cinayete yardım ettiği iddia edilen baba E.Ç, mahkeme heyetinin kendisine söz vermesi üzerine; “Kesinlikle böyle bir şey yoktur. Namusum şerefim üzerine yemin ederim. Ben kendi işinde gücünde olan gariban bir adamım. Ben kan peşinde değilim. Gizli tanık para için beni ortaya atıp başımı yakmaya çalışıyor. Tahliyemi istiyorum” dedi. Sanık R.Ç. ise, davanın seyrinde basının ilgisinden rahatsız olduğunu ifade etti. Savunmasında gizli tanığın ifadelerinin çelişkiler olduğunu yineleyen R.Ç, “18 yaşıma gelmeden ağır yükler altında iken bu suçu işledim. Çok ağır hakaretler ve tahrik altında bu suçu işledim. Cehaletimi ve pişmanlığımı belirtmek isterim. İki maktül ile aile yaşantısı içindeydim. Benim kendi ailem ile bir bağım yok. Sanık sandalyesinde babam değil bir başkası da otursa benim yine vicdanım rahatsız olurdu” dedi.

"AĞIR TAHRİKLER GÖZÖNÜNDE BULUNDURULSUN"

Adaletin en kısa sürede yerini bulacağından şüphe duymadığını dile getiren R.Ç, “Buraya gidiş gelişlerim bile bir ağrının üstüne tuz basar nitelikte. Ben artık buraya gelmek istemiyorum. Bu tarz olayların örnekleri var. Avrupa’da bazı olaylar var. Türklere yönelik işlenen cinayet davalarında basın içeri alınmıyor. Biz mafya değiliz, zorba değiliz. Avrupalı oldukları için bir adamın başını yakmaya lüzum yok. Benim ne mahkeme heyetine ne de iddia makamının avukatına bir saygısızlığım oldu. Ağır tahriklerin göz önünde bulundurulmasını istiyorum” diye konuştu.

RAPORA GÖNDERİLDİ

Sanık savunmalarının alınması ardından mahkeme heyeti sanık avukatlarına söz verdi. Sanık R.Ç.'nin avukatı Altan Tunalı, "Müvekkilim her duruşmada Almanya’dan ve Norveç'ten bahsediyor. Akli dengesinin yerinde olup olmadığı hususunda rapor alınmasını talep ediyorum” dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş sanık R.Ç’ye dönerek psikolojik tedavi görüp- görmediğini sordu.

R.Ç, “Bugüne kadar hiçbir tedavi görmedim” yanıtı verdi. Başkan Kızıltaş da sanık R.Ç.’nin işlediği iddia edilen suçtan dolayı rahatsızlığının olup olmadığının tespiti için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gönderilmesine karar verdi. E.Ç'nin avukatı Aydoğan Yolpan da gizli tanığın ve jandarma görevlilerinin olay günü ve sonrası için bölgede yaptıkları telefon görüşmelerinin harita üzerinde gösterilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı, gizli tanığın olay yerindeki arkadaşlarının dinlenmesi, gizli tanığın GPRS kayıtlarının belirlenmesi için bilirkişi raporunun elde edilmesi yönünde karar vererek davayı erteledi.

OLAY

18 Ağustos 2011'de Kuşadası'nda tatil yapan İrlandalı S.G, annesi, 54 yaşındaki Marion Elizabeth Graham ve arkadaşı, 50 yaşındaki Cathy Dinsmore'den haber alamayınca polisi aradı. İrlandalı iki kadın İzmir Buca’da Kaynaklar mevkisindeki ormanlık alanda boğazları kesilerek öldürülmüş halde bulundu. Polis, genç kızın garson erkek arkadaşı 17 yaşındaki R.Ç’yi iki İrlandalı kadını öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına aldı. Tutuklanan R.Ç, hakkında kemik yaşının 23 olduğuna dair hastane raporu alındı. Davanın ilk duruşmasında zanlının babası E.Ç. de tutuklandı.