Ege'de Ülkücü genci öldürdüler

Ege Üniversitede Ülkücü öğrenciler ile PKK yanlısı öğrenciler arasında uzun süredir devam eden husumet atmosferi, bir gencin canına mal oldu.

Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan Ülkücü ve PKK'lı öğrenciler fakülte önünde önünde kavga etti. Kavgada, taş, bıçak, sopalar kullanıldı. Kavga sırasında Ülkücülerin Ege Üniversitesi Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu bacağından, diğer gruptan Nurullah S. da karnından yaralandı.

Atar damarının kesildiği öğrenilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'nde hayatını kaybetti.

Nurullah S. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ülkücü öğrenciler hastanenin acil servisi önünde toplandı. Polis bazı öğrencilerin ifadelerine başvurmak üzere karakola götürdü. Polis üniversite içindeki güvenlik kameralarına da kavganın nasıl meydana geldiğini belirlemek için el koydu. Polis ayrıca üniversite içinde ve yurtların önünde güvenlik önlemi aldı.

OKTAY VURAL YIKILDI

Çakıroğlu'nun vefatını duyan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural,, TBMM Genel Kurulu’nda Ege Üniversite’sinde yaşanan olaylarla ilgili söz aldı.Vural Konuşmasında şunlar söyledi :

"Ege Üniversitesi'nde, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi mensubu Fırat Yılmaz Çakıroğlu maalesef şehit edilmiştir. Bu kürsüden ve Parlamentoda, hükümete, PKK'nın üniversitedeki örgütlenmesine karşı tedbir alınmasını defalarca ifade etmiş, Ege Üniversitesi yönetiminin de PKK'nın bu yapılanmasıyla ilgili hiçbir tedbir almamasıyla ilgili, bu konuda, hem Rektörlüğü hem emniyet teşkilatını uyarmıştım. Bu değerli kardeşim beni birkaç kere aradı. Dün çıkan bir gerginlik ve bu gerginlikten sonra bugün sınava girecekler, polise söylüyorlar 'Tedbir alınız' diye, ama maalesef sınava girerken polis yok, saldırıya uğruyorlar ve bıçaklanarak ölüyor. Sayın Başkanım, yani 45 dakika ambulans gelmiyor, kan kaybından ölüyor. Aldığım bilgilere göre, inşallah öyle değildir ama, oradaki bir polis arabasıyla gönderilmesi talebi uygun görülmüyor. Bunun sorumlusu kim? Elinizi vicdanınıza koyunuz. İç güvenlikte buna alacağınız ne tedbir var?" diye konuştu.

Konuşurken gözleri dolan ve duygulanan Vural, "Allah rahmet eylesin" dedikten sonra daha fazla konuşamadı ve MHP grubunun en arka sırasına giderek burada bir süre sessizce oturdu. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, olayı kınadığını belirterek, "Biz de bu menfur olayı şiddetle kınıyoruz. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" şeklinde sözlerini tamamladı.