Sorumlular cezalandırılacak

Kent Kart'tan İzmirim Kart'ta geçişinde problemlerden dolayı, İzmir'de vatandaşlar 4 gündür ulaşımı bedava kullanıyor. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplu ulaşımda kullanılan elektronik ücret toplama sistemindeki değişiklik süreciyle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Başkan Kocaoğlu, “İhale sürecinin tamamlanmasının ardından, 1 Haziran tarihinden itibaren başlaması gereken yeni sistemin adaptasyonunda bir takım sıkıntılar yaşandığı doğrudur. Söz konusu sıkıntıların hemşerilerimize hissettirilmemesi için her türlü kolaylık ve özveri gösterilmiştir. Ancak bu süreçte bilinmesi gereken asıl önemli husus, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlarının, bütün çalışmalarını yasalara ve kurallara sıkı sıkıya bağlı olarak sürdürdüğüdür” diye konuştu.

SORUMLULARA YANSITILACAK

Kamu malına sahip çıkma ve kamu zararı oluşturmama konusundaki hassasiyetlerinin sadece İzmir’de değil, Türkiye’nin her yerinde ve hatta dünya ölçeğinde yakından bilindiğine dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdaki sorunu da aynı prensipler çerçevesinde aşmaya çalışmaktadır. Her problemde olduğu gibi bu problemin de bir sorumlusu vardır. Ve bunun bedeli, mutlaka sorumlu ya da sorumlulara yansıtılacaktır. Bu zararın İzmirli hemşerilerimize rücu ettirileceği gibi senaryolar ise tamamıyla asılsızdır. Elektronik ücret toplama sistemine ilişkin ihaleyi kazanan yüklenici firma, sistemin sorunsuz işletilmesi konusunda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir.”

KENTKART: TESLİM ETTİK

Öte yandan ihaleyi kaybeden ve sistem krizi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nin hakkında suç duyurusunda bulunduğu Kentkart Şirketi’nden de yeni bir açıklama geldi. Açıklamada, “Bilindiği üzere 01.06.2015 tarihi itibariyle İzmir'de Kentkart dönemi sona ermiştir. 16 yılı aşkın süre hizmet verdiğimiz ve hizmet vermekten gurur duyduğumuz güzel İzmir ile ilişkimiz sonlanırken, 16 yıl süresince birlikte büyük başarılara imza attığımız ESHOT ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin akıl almaz suçlamalarına maruz kalmak bizi fazlasıyla üzse de, yanımızda yer alan İzmir halkına bu vesile ile tekrar teşekkür ederiz. Bilinmelidir ki; şirketimiz, ESHOT ve İBB'nin iddiasının aksine sözleşme süresinden sonra teslim etmesi gereken bilgi, belge, yazılım ve diğer her şeyi, ESHOT'un talebi ve haksız ısrarı doğrultusunda 28 Mayıs ve 29 Mayıs tarihinde teslim etmiştir. ESHOT'a teslim ettiğimiz hiçbir şifre değiştirilmemiştir ve ESHOT'a 31.05.2015 günü saat 24:00'dan önce tüm sorumluluğu tarafımıza ait olan sisteme habersiz girmemesi ve hizmetimizi aksatacak bir değişiklik yapmaması da yazılı ve sözlü olarak bildirilmiştir. Tüm bunlara karşın kendi işini baştan bu yana yapamayan ve geçişi beceremeyen kişilerin suçu Şirketimize atma çabasının nedeni suçluların telaşından başka bir şey değildir. Şirketimize haksız ve asılsız suçlamalar yönelten şahıslara yargı önünde hesap sorulacaktır. Şirketimiz hakkında haksız ve asılsız suçlamalar yapan kişi ve kurumları iftiralarını iddiaya davet ediyor, iddialarını ispatlayamamaları durumunda İzmir halkına verecekleri cevabı şimdiden merak ediyoruz” diye belirtildi.