Asıl sorumlu sizsiniz

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ulaşımda yaşanan kriz nedeniyle açıklama yaptı. Delican, şirketler arasındaki kavganın halka yansıtıldığını ifade ederken sorumlunun Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi.

Büyükşehir'i eleştiren Delican, "Sayın Aziz Kocaoğlu yaptığı açıklamada, 'Her problemde olduğu gibi bu problemin de bir sorumlusu vardır' diyor. Bu işin asıl sorumlusu kendisidir" dedi.

ZARARI KİM KARŞILAYACAK

Delican, Kocaoğlu'na kamu zararının nasıl karşılanacağını tekrar sordu. Bir haftadır yaşanan karmaşanın çözülememesini "iş bilmezlik" olarak nitelendiren Delican, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sorumlu davranmadığını ifade etti.

Delican şu açıklamayı yaptı: "Bir haftadır karmaşaya neden olan konu ile ilgili halen bir yol kat edilememiştir. Belediye yetkililerine göre ihaleyi kaybettiği için, şirketin kendisine göre ise İzmirli kart dolumu yapan bayilerin payı yüksek tutulduğu için iş yeni firmaya verilmiştir. Şu kesinlikle bilinmelidir ki şirketler arasındaki kavga ya da hukuki sorun bizi ilgilendirmez. Bizi ilgilendiren en önemli konu İzmirli vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyettir. Belediye meseleyi çözemeyince tüm ulaşım sistemini bedava yapmıştır. Otobüslerin kapılarını açarak karmaşaya yol açmıştır. Toplu ulaşım araçlarında bazı vatandaşlarımızın kartlarını okuyan sistem birçoğunu okumamaktadır. Bu da aynı aracı kullananlar arasında adaletsizlik yaratmaktadır. Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu'nun yaptığı son açıklama ise tam anlamıyla iş bilmezlik ve basiretsizliğin tescilidir. Kocaoğlu açıklamasında, 'Her problemde olduğu gibi bu problemin de bir sorumlusu vardır' demiştir. Burada açık ve net olan şey asıl sorumlunun belediye yönetimi ve başkanı olduğudur. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi bir haftalık kamu zararı nasıl karşılanacaktır? Sayın Kocaoğlu, şirkete dava açıp zararı mı isteyecek yoksa cebinden mi verecektir? Bunların dışında sermaye artırımı yöntemi ile zararı halkımıza mı fatura edecektir? Asıl tartışılması gereken konular arasında bunlar vardır. İzmir'de zaten sıkıntılı olan ulaşım konusu bu melese ile daha da sorunlu hale gelmiştir"