İzmir'in tarihi Roma'da sergileniyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İZKA ve Türk Hava Yolları sponsorluğunda, dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Aykut Uslutekin’in fotoğrafları ile yorumladığı İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihi Roma’da görücüye cıktı.

Uslutekin, Roma Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nde 8 Mayısta açılan Sergide , EXPO 2020’ye aday olan İzmir’in fotoğraflarını dünyanın dört bir köşesinden gelen ziyaretçilerle buluşturmanın heyecanını yaşadığını belirtti.

Aykut Uslutekin “Bugüne kadar 100'ü aşkın sergimi sanatseverlerle buluşturdum. İZKA’nın büyük desteği sayesinde İzmir’i Roma’da temsil ettiğim için çok mutluyum. Sergide toplam 45 eser yer aldı. İzmir’in dünyada yeri çok farklı. Çağlar boyunca ideal deniz ticaretin yapıldığı merkezlerinden birisidir. İzmir, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük üçüncü şehri. Her geçen gün Doğu Akdeniz’de de önemi hızla artan bir şehir. EXPO 2020 yolunda bu serginin önemi çok büyük” diye konuştu.

Sergi, Mayıs ayı boyunca Roma Büyükelçiliği Kültür Müşavirliğinde ziyaret edilebilir...

Geçen ay Adnan Saygun Sanat Merkezinde 20. IKSEV Caz Festivali kapsamında da, başarılı bir sergi gerçekleştiren Uslutekin, Eylül ayında yapacağı Yunanistan sergisinin hazırlıklarına başladı.