28 Şubat davasında tahliye yok

28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan ve Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. maddesine göre beyanları alınan 73 kişinin tutukluluğunun devamına karar verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturmasında, tutuklu 73 kişi, TMK’nın 10. maddesiyle görevli nöbetçi hakimler Nihal Uslu ve Halil İbrahim Kütük tarafından dinlendi.

Yaklaşık 23 saat süren beyan alma işleminin ardından Hakim Halil İbrahim Kütük 35 tutuklunun, Hakim Uslu ise 38 tutuklunun tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Tutukluluk halinin devamına karar veren Hakim Uslu ve Kütük’ün, tutukluların suç delilerini karartma, adli kontrol yetersizliği, kaçma şüphesi gerekçeleri ile tutukluların tutukluluk hallerinin devamına karar verdiği öğrenildi. Tutuklular arasında MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, eski Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Teoman Koman, eski Kara Kuvvetleri Komutan Erdal Ceylanoğlu gibi isimler de bulunuyor.