İsveç'te konser verecekler

Karşıyaka Belediyesi tarafından Ocak ayında kurulan ve kısa sürede klasik müzik dünyasının yükselen yıldızı olan Karşıyaka Oda Orkestrası, ilk uluslararası sahnesine İsveç’te çıkacak.

Carlscrona Klasik Müzik Festivali’ne davet edilen KODA, 7 ve 8 Ağustos tarihlerinde iki konser verecek.

TÜRK ESERLERİ YORUMLANACAK

Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA), İsveç'te 6 - 9 Ağustos arasında gerçekleşecek Carlscrona Klasik Müzik Festivali’ne davet edildi. Festivalde 30 kişilik bir ekiple Türkiye’yi ve Karşıyaka’yı temsil edecek olan KODA, 7 - 8 Ağustos tarihlerinde iki konser verecek. 7 Ağustos akşamı gerçekleşecek konseri Şef Rengim Gökmen yönetecek. Solist olarak, başarılı klarnet sanatçısı Orçun Civelek sahnede olacak. 8 Ağustos’ta Şef Hakan Şensoy’un yöneteceği konserde ise KODA, İsveçli ünlü piyanist Peter Jablonski’ye eşlik edecek.

Konserlerde, Türk eserlerinden örnekler de seslendirilecek.

19 AĞUSTOS’TA BODRUM’DA

3 Temmuz akşamı Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin açılışında verdiği konserle büyük beğeni kazanan Karşıyaka Oda Orkestrası, Bodrum’daki ikinci konserini 19 Ağustos’ta verecek. Turgutreis D-Marin Uluslararası Klasik Müzik Festivali kapsamında gerçekleşecek konserde, KODA’nın Başkemancısı Deniz Toygür Conus solist olarak sahneye çıkacak. Şef Oğuzhan Kavruk’un yöneteceği konserde, Vivaldi’nin “Dört Mevsim” adlı eseri seslendirilecek. Saat 19.00’da başlayacak konserde, muhteşem gün batımı manzarası eşliğinde, sanatseverlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunulacak.

“SANATIN BAŞKENTİ”

KODA’nın kısa sürede önemli başarılara imza attığına dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “KODA, Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ilk oda orkestrası. Karşıyakamızı kültür ve sanatın başkenti haline getirme hedefimizin en önemli adımlarından biri olarak oluşturduğumuz orkestramız, sanat dünyasında önemli bir yer edindi. Karşıyakamızın adını sanatla özdeşleştiren, yurt içi ve dışında gururumuz olan orkestramız ile daha çok başarılara imza atacağız” dedi.