Destek timi işbaşında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yatalak durumda olan yaşlı, hasta ve engellilere yönelik sürdürdüğü “evde bakım” hizmetini daha da genişletti. Daha önce evlere giderek sadece yara bakımı ve pansuman yapan, hasta yatağı dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi ekibini güçlendirerek evlerde temizlik uygulaması da başlattı.

Büyükşehir’in hizmetleri bununla da sınırlı kalmadı. Eşrefpaşa Hastanesi’nden doktor, hemşire, acil tıp teknisyeni, sosyal hizmetler uzmanı ve temizlik ekibiyle ihtiyacı olan evlere giden Büyükşehir ekipleri, yaşlı ve hastaların yaralarına bakıyor, şekerini-tansiyonunu ölçüyor, temizliklerine yardımcı oluyor, evde küçük çaplı onarımlar bile yapıyor.

Diğer taraftan evinde ev eşyası olmayan ihtiyaçlı ailelere ev eşyası alınıyor; gıda paketleri dağıtılıyor. Hastaneye gidemeyecek durumda olan hastalar evlerinden alınıyor ve hastanede gerekli tetkikleri yapıldıktan sonra tekrar eve bırakılıyor. Büyükşehir’in yardım melekleri, her hafta gittikleri evlerden “hayır duaları”yla uğurlanıyor.

Derviş Dede çok mutlu

Evde bakım hizmetinden yararlanan 91 yaşındaki Derviş Demirci, 90 yaşındaki eşi Yeter Demirci ile birlikte yaşıyor. Bir oğullarından başka yakınları olmayan Derviş Dede ve Yeter Teyze’yi Büyükşehir’in destek timi her hafta ziyaret ediyor. Doktorlar sağlık durumlarıyla ilgilenirken evleri de temizleniyor. Bu hizmetten oldukça memnun olan Derviş Dede ve Yeter Teyze, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bol bol dua ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, daha çok hasta ve yaşlıya hizmet götürebilmek için 3 olan ekip sayısını artıracaklarını, projenin ilerleyen aşamalarında psikolog ve fizik tedavi uzmanını da kadroya ilave etmek istediklerini belirtti. Bu hizmetten yararlanmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi veya Kültürpark Celal Atik Spor Salonu yanında yer alan Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne başvuru yapılabiliyor