Gençlere kucak açtılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversitelere kayıt olmak üzere kente gelen binlerce öğrenciye kucak açıyor. Yeni bir hayata ilk adımlarını atan öğrenci ve aileleri, Otogar’daki “sıcak” karşılamanın ardından ücretsiz servislerle kayıt yaptıracakları üniversitelere ulaştırılıyor.

“İzmir Gençlere Kucak Açıyor” adı verilen ve 6 yıldır başarıyla uygulanan projeye gönüllü kuruluşlarla ilçe belediyeleri de destek veriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gönüllü kuruluşlar ve ilçe belediyelerle birlikte yürüttüğü “İzmir Gençlere Kucak Açıyor” projesi, 6. döneminde de büyük ilgi gördü.

Üniversiteyi kazanarak İzmir’e gelen öğrencilere barınmadan ulaşıma kadar her konuda destek vermeyi hedefleyen proje kapsamında İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki çalışma süreci 3 Ağustos’ta başladı. Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile Urla, Balçova, Buca, Bornova ve Çiğli belediyelerinin desteklediği proje kapsamında, üniversite kayıtları süresince her gün onlarca gönüllü, genç arkadaşlarına “İzmir’e hoş geldiniz” diyor.

Yabancı oldukları kente ilk adımlarından itibaren sıcak bir şekilde karşılanan “çiçeği burnunda” üniversiteliler, öncelikle gönüllü gençler tarafından yapmaları gereken işlemler konusunda bilgilendiriliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sıcak çorba, çay ve poğaça ikramından sonra, araçlarla ücretsiz olarak kayıt yaptıracakları üniversitelerine ulaştırılıyorlar.

Dokuz Eylül, Ege ve Katip Çelebi üniversiteleri ile Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde kurulan danışma masalarında öğrencilere, kayıt ve barınma konularında rehberlik yapılıyor. Ayrıca İzmir'e yeni gelmiş gençlere, içerisinde kayıt yaptıracakları üniversitenin krokisi bulunan, ulaşım, (metro-banliyö-otobüs-vapur güzergahları) barınma, kültürel-sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilme, sosyal sorumluluk projeleri ve sosyal etkinlikler ile ilgili bilgiler içeren broşürler dağıtılıyor.

“İzmir Gençlere Kucak Açıyor” projesi kapsamında bir haftalık kayıt süresince yaklaşık 5 bin öğrenciye hizmet veriliyor. İzmir’in güzelliğini yansıtıyoruz İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Dr. Aytuğ Balcıoğlu, 6 yıldır devam eden projenin kente gelen üniversiteliler için büyük kolaylıklar sunduğunu belirterek, “Genç-yaşlı gönüllülerimizle ve sivil toplum örgütlerimizle birlikte İzmir’in güzelliğini, sıcaklığını geldikleri andan itibaren göstermeye, anlatmaya çalışıyoruz, onlara kucak açıyoruz” diye konuştu.

Kayıt için gelen öğrenciler ve aileleri ise karşılaştıkları ilgiden son derece memnun olduklarını dile getirdi. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinin İzmir’de sergilendiğini söyleyen aileler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile kendilerini güvende hissettiklerini vurguladı. Projede çalışan gönüllü gençler ise geçmişte kendi yaşadıkları problemleri genç arkadaşlarının yaşamaması için çalıştıklarını belirterek, yaptıkları işten çok büyük keyif aldıklarını ifade etti.