Bornova Doğanlar Stadı çimlendirildi

Bornova Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapımını sürdürdüğü Doğanlar’daki statta önemli bir aşama daha kaydedildi.

Geçtiğimiz haftalarda tohumları ekilen stat çimlendi. Bornova Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını birlikte üstlendiği stadın büyük bölümü tamamlandı. Bornova Belediyesi’nin İzmir futboluna en büyük armağanı olarak değerlendirilen stadının zemini yeşile büründü.

Saha drenajı UEFA standartlarına uygun olarak yapılan stadın sıcak iklimlere uygun olarak ekilen riviera tipi bermuda grass çimi 15 günde yeşillendi. Ekipler stadın tamamlanması için gece gündüz çalışmaya devam ediyor.

Tüm görkemiyle ortaya çıkmaya başlayan stat ilk etapta 6.700 seyirci kapasiteli olacak. İkinci etabın tamamlanmasından sonra ise 2 bin kişilik portatif tribünlerle birlikte kapasite 12 bin 500’e çıkacak. Doğanlar’da 1410, 1412 ve 1607 sokaklar arasında kalan 21 bin metrekarelik alanda inşa edilen stat, Ankara Caddesi üzerindeki Naldöken Kavşağı'ndan kolaylıkla ulaşılması bakımından İzmir'in en önemli spor alanlarından biri olacak.

UEFA standartlarına uygun olan stadyumda profesyonel lig maçlarının oynanabilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu ile temasta olan Bornova Belediyesi, gerekli tüm düzenlemeleri de yapmaya başladı. Kaba inşaatın tamamlanmasının ardından detaylara geçildi.

Elektrik ve su tesisatı, tuvalet, soyunma odaları ile idari odalardaki çalışmalara hız verildi. Stadın yapımını İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüklerini hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Doğanlar’daki stadımızın yapımı hızla ilerliyor. Amacımız İzmirimize yakışır bir stadyum yapabilmek. Sporun pek çok alanında ilkleri gerçekleştirmiş olan Bornovamız bu stadyum ile de örnek olacak. Türkiye’de ilk futbolun oynandığı yer olan Bornova çok önemli bir tesis kazanıyor” dedi.