Alacakları için DSİ'den yardım istediler

Manisa’nın Soma ilçesi’nde Bakırçay’ın taşkın koruma duvarlarını yapan yüklenici firmadan 142 bin lira alacakları olduğunu iddia eden 5 işçi, DSİ 22. Bölge Müdürü Bilgin Telek’ten yardım istedi.

Bakırçay’ın taşkın koruma duvarları işini yapan yüklenici firmadan 1 yıldır birikmiş paralarını alamadıklarını öne süren 5 işçi, Manisa’ya gelerek DSİ 22. Bölge Müdürü Bilgin Telek’i makamında ziyaret etti.

Soma’dan gelen Yavuz Şahin, İhsan Zehir, Kenan Zehir, Güngör Sağlam ile İhsan Sancak, durumu önce DSİ 22. Bölge Müdürlüğü’nün kapısındaki güvenlik görevlerine anlattı.

Güvenlik görevlilerinin haber vermesi üzerine DSİ 22. Bölge Müdürü Telek, iki işçiyi makamına çağırdı. İşçilerden Yavuz Şahin ile İhsan Sancak, Telek’in yanına giderek sorunlarını anlattı.

Yavuz Şahin, 2011 yılından beri Bakırçay’ın taşkın koruma duvarları işini yaptıklarını ve son bir yıldır işçilerin maaşlarını almadığını iddia etti. Şahin, "Bir yıldır paralarımızın bugün, yarın ödeneceği söylendi. Şimdi yüklenici firmanın yetkilileri ortada yok. Şantiyede sadece bir görevli bekliyor. İş de şu anda durmuş durumda. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ben Kars’tan buraya çalışmak için geldim. Paramı alamadığım için evime geri dönemiyorum" dedi.

Şahin, 5 işçi olarak alacaklarının toplam 142 bin lira olduğunu belirterek, Telek’ten paralarının ödenmesi hususunda yardım istedi. DSİ 22. Bölge Müdürü Bilgin Telek, Bakırçay taşkın duvarları yapım işinin 2011 yılında ihaleyle söz konusu firmaya verildiğini belirterek, işin normal olarak 2012 yılında bitirilmesi gerektiğini, ancak yüklenici firmanın bazı sıkıntılar yüzünden bitiş zamanını uzattığını söyledi.

Telek, "Ek süre talep edildi. Kendilerine ek süre verildi. Ancak halen daha işin bitirilmediği ve işçilerin maaşlarını ödenmediği yönünde bize de dilekçeler geldi. Şimdi ilgili arkadaşlarımız işin bitirilip bitirilemediğini, hangi durumda olduğunu kontrol etmek için Soma’ya gidecekler. Eğer firma işi bitirmemişse sözleşmeleri fesh edilecek. İçerde duran 140 bin liralık hak ediş paraları ise maaş alamayan işçilere paylaştırılacak. Normal olarak işçilerin paralarını alamamasının, firma ile işçiler arasında bir sıkıntı olmasına rağmen, bu sorunu kendimizin sorunu gibi bilip çözüme kavuşturacağız. En kısa sürede işçilerin paralarının ödenmesi hususunda gereken neyse yapılacak" dedi.