Duayen sinemacılar Fuar'da buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 15.si düzenlenen Sinema Burada Festivali'nin bu yılki önur konukları Işıl Yücesoy, Salih Güney, Özge Özberk ve Engin Altan Düzyatan oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından 84. İzmir Enternasyonal Fuarı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve her yıl büyük ilgi gören "Sinema Burada Festivali"nin 15'ncisi, İzmir Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle başladı. Zengin içeriğiyle sinemaseverleri bir kez daha Kültürpark'ta buluşturacak olan festivalin bu yılki onur ödülleri Işıl Yücesoy, Salih Güney, Özge Özberk ve Engin Altan Düzyatan'a verildi.

Törenin en duygulu anları ise geçtiğimiz Mayıs ayında yaşamını yitiren ünlü sanatçı Zeki Alasya adına verilen "Saygı Ödülü"nün takdimi sırasında yaşandı. Yurt dışında olduğu için törene katılamayan eşi Jülide Alasya'nın yolladığı mesaj, salonda "buruk" bir hava estirdi.

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Enternasyonal Fuarı'nın tarihine ilişkin hatırlatmalarda bulunarak barış çağrısı yaptı.