Kocaoğlu'dan İEF açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Enternasyonal Fuarı'nı gençlik festivali, tasarım, inovasyon, uluslararası yarışmalar, kültür ve sanatın iç içe olduğu daha çok gençliğe hitap edecek havaya çekmek istediklerini açıkladı.

Kocaoğlu, Kültürpark'ın ise yeni peyzaj düzenlemeleri yapılacağını söyledi. Kocaoğlu, kimseye İEF'de alışveriş yapılmasın demediklerini ama mekanları belli yerlerde tuttuklarını belirterek, "Basmane ve 26 Ağustos'tan girişte ana arter üzerinde geçmişte yer alan iki taraflı stantlar arasında vatandaşlar yürüyemiyordu. Bağırış çağırışlar arasında kaos yaratılıyordu. Bu durumu bu yılki fuarda büyük ölçüde engelledik. Fuarın 2016 yılında evrilmesine çalıştığımız yönde ilk adımı atık" dedi.

Kocaoğlu, Gençlik Festivali, tasarım, inovasyon, uluslararası yarışmalar, sanat etkinlikleriyle uluslararası boyutta festivallerle 10 günlük İEF etkinliğini bir kültür-sanat, şölene dönüştürmek istediklerini söyledi.

İEF'yi daha çok gençliği hitap edecek havaya çekmek istediklerini belirten Kocaoğlu "İzmir Fuarı tarihinde önce ilk ürünler, yeni ürünler, ülke tanıtımları ve biraz da gazino geleneğiyle eğlenceye ev sahipliği yapıyordu. Gazinolar bugün yok. Fuar'ın festivallerle devam etmesi gerekiyor. İlk ürünler sergilenmesi yerine inovasyon ve tasarım yarışmalarını koyduk. Ülke tanıtımları gibi etkinliklerle de birleştirerek daha güçlenerek fuarı sürdürmek istiyoruz" dedi.