Pınar KSK'ye Fener çarptı

Spor Toto Basketbol Ligi’nin 7. haftasında Fenerbahçe, Pınar Karşıyaka’yı 104-82 mağlup etti.

Ragland ve Josh Carter’ın üç sayılık basketleriyle maça başlayan Pınar Karşıyaka, 2. dakikada 6-2 üstünlük yakaladı. Konuk ekip, alan savunması yapan rakibi karşısında Josh Carter’ın yanı sıra Gabriel ile dışarıdan basket bulmaya devam etti ve 6. dakikada 19-14 üstünlük sağladı. Datome’nin skorer oyunuyla maça tutunan Fenerbahçe, bu oyuncu ile bulduğu basketle 8. dakikada ilk kez öne geçti: 20-19. Vesely ile pota altında hücumda etkili olmaya devam eden ev sahibi ekip, ilk çeyreği 26-23 önde tamamladı.

İlk çeyreğin son bölümlerinde hücumda ritmini yitiren Pınar Karşıyaka, 2. periyotta da kötü şut yüzdesinde kaldı. Melih, Ömer Faruk ve Berk gibi gençlerle sahada yer alan Fenerbahçe, yaptığı alan savunmasıyla rakibini durdurdu. Sarı-lacivertli takım, Berk’in basketiyle de 16. dakikada farkı 8 sayıya (37-29) çıkarırken, soyunma odasına 54-48 önde gitti. Fenerbahçe’de Datome ilk yarıda 16 sayı üretirken, Vesely de 12 sayı buldu. Pınar Karşıyaka’da ise Justin Carter 11, Ragland 10 sayıyla ilk yarıyı bitirdi. Sarı-lacivertli takım, ikinci yarıda oyunu tamamen kontrolü altında tuttu.

İyi savunmasıyla rakibini zorlayan Fenerbahçe, hücumda rahat sayı buldu ve Vesely’nin basketiyle 3. periyot sonunda farkı 19 sayıya çıkardı: 81-62 Ev sahibi takım, son periyotta Kalinic ile etkili olurken, Melih’in 3 sayılık basketiyle 35. dakikada farkı 28 sayıya (96-68) çıkardı. Son dakikalarda Melih, Ömer Faruk, Ercan, Egehan ve Berk’ten oluşan genç bir beşle mücadele eden Fenerbahçe, karşılaşmayı 104-82 kazandı.

Sarı-lacivertli ekip, ribauntlarda rakibine 36-20 üstünlük sağladı. Fenerbahçe’de Vesely, ürettiği 20 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Fenerbahçe, bu sonuçla 7. maçında 4. galibiyetini elde ederken, Pınar Karşıyaka 2. yenilgisini aldı.

Karşılaşmayı Fenerbahçeli futbolcular Caner Erkin ve Hasan Ali Kaldırım, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte izledi.