İzmir toplu ulaşımında yeni ihale

ESHOT Genel Müdürlüğü'nün kent içi toplu ulaşımda geçerli olan "Elektronik Ücret Toplama Sistemi İşletim Hizmeti" alımına ilişkin ihale yapıldı.

Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen açık usulde ihale için üç firma komisyona teklif zarfı sundu. (E-Kent Teknoloji ve Ödeme Sistemleri San. ve Tic. A.Ş, Karbil Yazılım ve Bilişim Teknolojileri Tic. A.Ş., Kentkart Marmara Elektronik Turizm San. Tic. A.Ş.) Yaklaşık maliyeti 59 milyon 280 bin 797 TL olarak belirlenen ihale için firmaların sunduğu zarfların ihale komisyonu tarafından açılmasıyla, yalnızca Karbil A.Ş. tarafından gerekli belgelerin tamamlandığı ortaya çıktı. Firma 44 aylık süreci kapsayan ihale için 45 milyon 637 bin 119 TL teklif etti.

Diğer iki firma ise teklif vermediğini beyan etti. Bundan sonraki aşamada, ihale komisyonunun yapacağı kapsamlı değerlendirmenin ardından ihale sürecinin tamamlanacağı belirtildi. Geçmiş yıllarla ilgili sözleşmeler incelendiğinde Kentkart'ın yüzde 2.6, Kartek firmasının ise yüzde 2.59 teklif verdiği görülüyor. Son ihalede sunulan yüzde 1.93'lük oran bugüne kadar verilen tekliflerin en düşüğü oldu.