Bakandan serbest kıyafet açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, her okulun formasını seçebileceğini söyledi. Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ile birlikte Bucak Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Avcı’yı, Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Hami Yıldırım, Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz ve partililer karşıladı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya minik öğrenciler çiçek verdi.

Bakan Avcı çocuklarla tek tek ilgilenip öperken, minik öğrencilerin “elinizi öpmek istiyoruz” demeleri üzerine Bakan Avcı ben sizin elinizi öpeyim diyerek miniklerin ellerini tek tek öptü. Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Bakan Avcı’ya, “Bucak’ta üç tane meslek yüksek okulumuz var. Bir tanesi dört yıllık 6 bine yakın öğrencimiz var ama fakülteye ihtiyacımız var. Fakülte olduğu taktirde eğitimde daha yüksek bir seviyeye gelmiş olacağız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise “Burdur milletvekilleri ile birlikte inşallah bu sorunu çözeriz” dedi.

 Nabi Avcı okul formalarıyla ilgili  “Her okul kendi formasını seçebilir. Biz bu yasayı çıkarırken okul formaları kaldırılacak demedik. Serbest kıyafet demek serbest seçim hakkıdır. Serbest kıyafetlerin seçeneklerini genişletmek için formayı serbest bıraktık. Bakanlık olarak biz illa şu ya da bu formayı giyeceksiniz diye dayatmadık, dayatmıyoruz da. Özel okullarda olduğu gibi devlet okullarında okul velilerinin yüzde 60’nın alacağı karar ile forma tercihi yapılabilir, okul o formaları öğrenciye giydirebilir. Bakanlık olarak amacımız geri adım atmak değil, formada seçeneklerini arttırmak, öğrenci velilerinin çoğunluğunun alacağı karar ile istediği formaları okullarında uygulamasını sağlamaktır" dedi.