Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi

Buca Belediyesi ilçe genelindeki semt pazarlarının standart niteliklere kavuşturulması, alıcı ve satıcının daha iyi şartlarda buluşturulması amacıyla kontrollerini aralıksız sürdürüyor.

Şirinyer pazarındaki terazilerin ölçü ayar denetimini ve mühürlerinin sağlamlığını denetleyen ekipler, yerleşim yeri işgali yapan esnafa da uyarılarda bulundu. Ekiplerin özellikle fiyat etiketi bulundurulması konusunda gösterdiği hassasiyet Bucalı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede kurulan üretici ve semt pazarlarını mercek altında tutarak alıcı ve satıcının daha iyi şartlarda buluşturulması amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Şirinyer Pazar alanında denetim yapan ekipler, vatandaşların sağlığını korumak ve maddi açıdan haksızlığa uğramamasını sağlamak için tezgahları tek tek inceledi.

Tezgahlardaki terazilerde ölçü ayar denetimi yapan ekipler, dağınıklığı önlemek ve vatandaşların rahat hareket edebilmesi için çizgi ihlali yapanlara uyarılarda bulundu. Pazardaki tezgahları tek tek gezen ekipler esnafa kurallar konusunda bilgi verirken, özellikle fiyat etiketlerinin bulunması konusunda özenli davranılması konusunda uyarılarda bulundu.

VATANDAŞLAR MEMNUN

Zabıtanın denetimleriyle düzene giren pazarda rahatça alışveriş yapabilmenin mutluluğunu yaşayan Bucalı vatandaşlar da, denetlemelerden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.