Alasya'nın adı bu parkta yaşayacak

Konak Belediyesi'nin Haziran ayı meclisinde oy birliğiyle aldığı kararıla merhum Gazeteci Süleyman Alasya'nın adının verildiği Kahramanlar Semti'ndeki park, yeni düzenlemesiyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün haftasında gerçekleştirilen törenle açıldı.

İzmir basın camiasının sevilen ismini ölümsüzleştiren parkın yeni adıyla hizmete girdiği törene Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Süleyman Alsya'nın eşi Aysun Alasya, oğlu Arda Alasya, gelini Irmak Alasya, spor yazarları, arkadaşları ve Kahramanlar sakinleri katıldı.

Konak Belediyesi Spor Okulları'na devam edem çocuklar ile Alasya'nın okuduğu okul olan Kahramanlar Mustafa Öğütveren İlkokulu öğrencileri de açılışta yerlerini aldı.

GAZETECİLERE TAM DESTEK

Süleyman Alasya'nın parka yerleştirilen büstü önünde düzenlenen törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alasya'nın yaşadığı yer olan Kahramanlar'a olan sevgisi ve mahalle kültürünün yaşaması için yaptığı çalışmaları örnek gösterdi. Alasya'nın mücadeleci kişiliğine de değinen Pekdaş, mücadelelerinde her zaman gazetecilerin yanında yer aldıklarını belirterek, "Süleyman Alasya, Kahramanlarlıydı ve bu mahallenin dokusunun yaşamasını istiyordu. Çayırlıbahçe Spor Kulübü, sosyal yaşam, spor, siyasal duruş onun için önemliydi. Onun anısını yaşatmak sadece bu parka onun adını vermek değil aynı zamanda mahalle kimliğinin, İzmir kimliğinin ve dokusunun yaşamasını sağlamak; toplumsal ve siyasal mücadeleyi, ülkenin demokrasi mücadelesini de yükseltmek demek. Mücadelede bayrağı ondan devralan meslektaşlarının da her zaman yanlarındayız" dedi.

ANLAMLI AÇILIŞ

Açılışta söz alan TSYD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş da parkın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Süleyman Alasya camiamızın çok kıymetli bir ismiydi. Farklı bakış açısıyla gündemi birdenbire değiştiren haberlere imza atardı. Bir sabah ansızın aramızdan ayrılarak yine gündemi değiştirdi, bizi şoke etti. Aramızdan ayrılan arkadaşlarımızı geri getirme şansımız yok ama onların aziz hatıralarını yaşatmak adına adım atıyoruz" diye konuştu.

İGC Başkanı Misket Dikmen ise parka Süleyman Alasya adının verilmesini belediye meclisinin oybirliğiyle aldığını hatırlatarak başta Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a olmak üzere teşekkürlerini iletti ve "Kahamanlar gazeteci yetiştirmekte öncü bir semt. Sülayman Alasya Parkı'nın yılın hemen başında, Çalışan Gazeteciler Günü'nün hemen sonrasında açılmasını çok anlamlı buluyorum. Gazeteciler kentlerin belleğinde çok önemli yer tutuyorlar, İzmir'in belediye başkanları da bu konuda çok duyarlı" dedi.

Aile adına konuşan Süleyman Alasya'nın oğlu Arda Alasya da babasının adının yaşatılmasının aileleri için büyük onur ve gurur kaynağı olduğunu ifade ederek teşekkür etti.

Konuşmalarının ardından Süleyman Alasya'nın büstü hep birlikte açılırken, hazırlanan anı defterine günün anlamını ifade eden yazılar yazıldı. Açılışta biaraya gelen spor basını camiası eski günlerini yad etme fırsatı bulurken, bir yandan da Süleyman Alasya anısına dökülen lokma dağıtıldı. İçerisinde çiçeklerin bulunduğu el yapımı kent mobilyalarıyla donatılan parka gelen çocuklar da kendileri için hazırlanan oyun alanında oyunlar oynayarak törene renk kattı.

SÜLEYMAN ALASYA KİMDİR?

İzmir'de doğan Süleyman Alasya, mesleğe 1983 yılında Hürriyet Gazetesi spor servisinde başladı. 2001 yılına kadar Hürriyet Gazetesi İzmir bürosunda spor muhabiri ve köşe yazarı olarak görev yapan Alasya, Yeni Asır, Haber Ekspres ve Yenigün gazetelerinde görev aldı. SKY TV ve Kanal 35'te futbol programları yaptı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Türkiye Spor Yazarları Derneği üyesi olan Alasya, son olarak 9 Eylül Gazetesi'nde spor köşe yazarlığı yapıyordu. Alasya, ayrıca Kanal 35 televizyonunda da 'Futbol Yorum' programını hazırlayıp sunuyordu. Evli ve iki çocuk babası olan Alasya, 2014 yılının mayıs ayında geçirdiği ani kalp krizi sonucu 62 yaşında hayata veda etti.