Altınordu'dan Sevgel'e vefa

ALTINORDU, kırmızı-lacivertli renklere sevdasıyla bilinen merhum gazeteci Aydın Sevgel'in adını Torbalı'da yer alan Altınordu Futbol Meslek Okulu'ndaki (AFMO) basın odasına verdi. Başkan Seyit Mehmet Özkan, Aydın Sevgel Basın Odası’nın açılışını Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Oğuz Tongsir ve TSYD Yönetim Kurulu üyeleri birlikte yaptı.

Özkan, açılış kurdelesini ise TSYD Asbaşkanı Bahri Okumuş ve Yönetim Kurulu üyesi Yılmaz Coşkun ile birlikte kesti. Altınordu'nun örnek bir kulüp olduğunu belirten TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir, “Altınordu, hayatın tam merkezinde olan bir kulüp. AFMO’daki sahalara Gündüz Tekin Onay, Serpil Hamdi Tüzün ve Doğan Emültay’ın isimlerinin verilmesi, Duayenimiz Aydın Sevgel’in adının burada yaşamaya devam etmesi güzel şeyler. Tüm bunlar, vefa gibi değerli bir erdemi gençlere öğretmek için çok önemli adımlar. Sayın Özkan’a teşekkür ederiz” dedi.

Özkan ise ülkemizde vefa duygusunun hızla azaldığına dikkat çekerek, “Biz, bu yola çıktığımız günden bu yana vefayı birinci önceliğimiz yaptık. Yeşilyurt’taki tesislerimizde de bunu aynen uyguluyoruz. AFMO’da yapılacak diğer sahalarımıza da değerli büyüklerimizin isimlerini vereceğiz. Bu düşüncenin hayata geçmesinde payı olan Medya İlişkileri Yöneticimiz Ali Ergöçmez ve Marka Geliştirme Yöneticimiz Özgür Özgürengin’e de teşekkür ediyorum” dedi.

İzmirli duayen gazeteci Aydın Sevgel'in isminin, AFMO‘da yaşayacak olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirten TSYD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş da “Aydın Ağabeyimiz keşke yaşasaydı ve bugünleri görseydi. Bizlere gazeteci arşivinin ne denli önemli olduğunu gösteren, Altınordulu olmasıyla her zaman övünen Sevgel’in anısına yapılan bu jest için Altınordu Kulübü’ne çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıdaki basın mensubu, Torbalı Tesisleri'ni de gezerek detaylı bilgi aldılar.