Atletizm fabrikası aile

 

Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi milli atlet Berfe Sancak, önceki ay yapılan yarışlarda 4x400'de U-23,  4x200'de ise U-23 ve Büyükler Türkiye rekorlarını kırarken 60 metre ile 200 metrede de Türkiye Şampiyonluğu kazandı. İzmirli Sancak Ailesi'nin atletizm pistlerindeki gururu olan Berfe'nin, annesi ve babasının Türkiye ve Balkan rekorları bulunurken kardeşi de kendi yaş gurubunda madalyalı atlet. İzmir Atletizm Spor Kulübü'nde (İZAK) kurucu üye olan Sancak Ailesi, Türkiye şampiyonalarında ve uluslararası yarışmalarda İzmir'i başarı ile temsil edip yeni sporcular yetiştirmeye devam ediyor.

 

İzmirli atletizm antrenörü, milli sporcu, masterlarda Türkiye rekortmeni ve Balkan şampiyonu Murat Sancak ile milli sporcu masterlarda Türkiye ve Balkan rekortmeni eşi Hanife Sancak'ın, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Türkiye rekortmeni kızları milli sporcu Berfe Sancak ile lise öğrencisi oğulları Tibet Sancak, pistlerde gurur tablosu oluşturuyor. Bugüne kadar girdikleri yarışmalarda 400'e yakın üzerinde madalya toplayan Sancak Ailesi, İZAK çatısı altında, yeni şampiyonları yetiştirmek için çalışıyor.

 

SON ŞAMPİYON REKORTMEN KIZLARI

Bir yandan milli takımda yarışmalara katılan bir yandan da Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki eğitimini sürdüren Berfe Sancak'ın, üniversite adına katıldığı yarışlarda 200 metrede şampiyonluğu bulunuyor. Gençler 60 metre engel  ve 200 metre, büyükler 60 metre, 200 metre ve 400 metrede Türkiye şampiyonlukları bulunan Berfe Sancak, ayrıca, 4x400 milli takımıyla Balkan ikinciliği de yaşadı. Sancak, önceki ay yapılan yarışlarda ise milli takım arkadaşlarıyla birlikte 4x400'de U-23,  4x200'de ise U-23 ve Büyükler Türkiye rekorlarını kırmayı başardı.

 

AMACIM OLİMPİYATLARA KATILMAK VE SPOR HUKUKÇUSU OLMAK

İki yıldır milli formayla ülkemizi temsil ettiğini belirten Berfe Sancak, "Atletizm bizde bir aile geleneği. Kendimi bildim bileli annem ve babamla birlikte pistlerdeyim. Kendi isteğimle bu spora başladım. Bir yandan milli formayla ülkemizi uluslararası yarışlarda temsil ederken bir yandan da eğitimimi sürdürüyorum. Genç yaşta, ailemin de desteğiyle Türkiye rekorlarının sahibi olmak gurur verici. İZAK Başkanı Aycan Kurtcan da benim gibi milli atlet ve aynı zamanda da hukukçu. Ben de eğitimimi tamamlayıp spor hukuku alanında çalışmak istiyorum. Spordaki en büyük hedefim ise ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmek" dedi.

 

Anne Hanife Sancak ile baba Murat Sancak ise atletizm dünyası içinde tanışarak evlendiklerini ifade ederek "Çocukluğumuzdan bu yana atletizm dünyası içinde olduk geçmişteki başarılarımızı çocuklarımızla birlikte devam ettirmenin, yeni sporcular yetiştirmenin mutluluğunu yine birlikte yaşıyoruz. Kızımızın başarıları da yalnızca bizim değil İzmir'in de gurur kaynağı oluyor. Spor yaşantısının içinde olmanın en büyük yararı, yaşam kalitemizin artması. Sporun, sporculuğun verdiği disiplin, beslenme, hayata bakış açısı ve otorite, haliyle sosyal yaşantımıza ve çocuklarımızın okuldaki başarısına da yansıyor. Büyük bir zevkle, ailecek, atletizm bizim için bir yaşam biçimi haline geldi. Berfe ile birlikte kurucusu olduğumuz İZAK'ta yeni sporcular yetiştirmek için çalışıyoruz. Küçük yaştan itibaren eğittiğimiz sporcularımızın da ileride bizler ve çocuklarımız gibi milli formayla ülkemizi temsil ettiğini görmek en büyük sevincimiz" diye konuştu.