Aydınlı gazetecilerle spor sohbeti

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş, Aydın Gazeteciler Cemiyeti 'nin (AGC), 7 Mayıs'ta Ticaret Odası salonunda düzenlediği "spor sahalarına girişte akreditasyon" konulu toplantıda Aydınlı spor yazarı ve gazetecilerle bir araya geldi.

Basın tribünlerinin "imtiyazlı kişilerin maç seyretmeleri için oluşturulmuş imtiyazlı alanlar" gibi görülmemesi gerektiğine dikkat çeken Okumuş, akreditasyon mantığının spor gazetecilerinin görevlerini en sağlıklı ortamda yapabilmeleri üzerine kurulu olduğunu vurguladı. TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir'in TFF ve Kulüpler Birliği yöneticileri iye yaptığı görüşmelerin ardından basın tribünlerinde akreditasyon düzenleme sorumluluğunun yıllardır zaten bu görevi yürüten TSYD'ye resmen verilmesi konusunda mutabakata varıldığını dile getiren Okumuş, amaçlarının hakkaniyet çerçevesinde tüm meslektaşlarının görevlerini en iyi biçimde yerine getirmelerini sağlamak olduğunu dile getirdi.

 

Okumuş, toplantıda TSYD'nin faaliyetleri ve akreditasyon şartları konusunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Semra Şener de Aydın ve ilçelerinde görev yapan tüm gazeteci meslektaşlarının yeni sezona eksiksiz hazırlanması için düzenledikleri toplantının çok yararlı geçtiğini belirtti.

Semra Şener, statlara giriş çıkışlarda gazetecilerin yaşadıkları sıkıntılara çözüm bulunması katkı sağlayacak toplantıya konuşmacı olarak katılan Okumuş'a teşekkür ederek çiçek ve plaket verdi. TSYD Aydın Temsilcisi Suat Deniz de toplantıda yer aldı.