ADNAN MENDERES DEMOKRASİ MÜZESİ'NDE SON RÖTUŞLAR

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nde son rötuşlar yapılıyor.

Açılışı 14 Mayıs tarihine yetiştirilmesi beklenen, merhum Başvekillerimizden Adnan Menderes adına yaptırılan müzenin etrafındaki düzenlemeler bütün hızıyla sürüyor.

Çevre ve peyzaj düzenlemelerinde az bir işlerinin kaldığını belirten yetkililer müzenin büyük bir aksilik olmazsa Demokrat Parti ve ülkemiz demokrasisi için önemli bir tarih olan 14 Mayıs 1950’nin yıldönümünde, müzenin halka açılabileceğini belirttiler.

Yassıada duruşmaları sırasında bir ara Ethem Menderes’e hitaben: “Ne olaydı biz bu işlere hiç girmeseydik de Çine Çayı'nın kenarında, söğüt ağacının altında oturup çayımızı yudumlasaydık" diye özlemini duyduğu Çine Çayının kenarında, Aydın – Muğla karayolunun Koçarlı yol ayrımında yaptırılan müzenin yapımı bölgedeki vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Ülkemiz istiklal mücadelesine olduğu kadar demokrasi mücadelesine de kendini adayan hemşerileri için gösterilen vefadan memnun olduklarını söyleyen vatandaşlar, Aydın’ a kazandırılan bu eser için İçişleri Bakanlığına ve çalışmaları yakından takip eden Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’a da teşekkürleri olduklarını ifade etmekteler.

Müzenin hemen yan tarafında bulunan 2100 yıllık tarihi köprünün de elden geçirildiği ve orada da hummalı bir çalışma yapılarak açılışa yetiştirileceği öğrenildi.