MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ

MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü, yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem için kolları sıvadı.

Bu kapsamda Menteşe İlçe merkezinde bulunan Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu toplama merkezi olarak belirlendi.

Öğretmenleriyle beraber bu merkezde gece saatlerine kadar çalışan öğrenciler toplanan yardımları burada öncelikle tasnifleyip, etiketleyerek sonrasında da dayanıklı şekilde paketleyip, kolileyerek araçlara yüklüyor.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ferman AKBULUT başkanlığında oluşturulan ve Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris KÖMÜRCÜ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Kağan KUTLU ile Turgutreis Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet GÖKTAŞ’ dan oluşan komisyon bu yardımların sevk ve idaresinden sorumlu olarak görevlendirildiler.

Halkın, öğrenci ve velilerinin çok fazla duyarlılık gösterdikleri gözlenirken özellikle öğrencilerin her gün, her saat tabiri caizse okul harçlıklarıyla bile aldıkları malzemeleri depremzedelere gönderebilmenin telaşı içerisinde oldukları gözlerden kaçmıyor.

Menteşe Merkezde bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üretilen ekmekler ile Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri tarafından imal edilen battaniyelerin de tırlara yüklenme aşamasına gelindiği bildirildi.

Ayrıca yine Muğla’da içme suyu üreten su firmalarının da bu kampanya kapsamında bol miktarda şişe suyunu paketler halinde bu tırlara teslim ettiği, yardımların gün geçtikçe artarak devam edeceği bildirildi.