MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ

Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye Yeşilay Cemiyeti Muğla Şubesi, teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek için “The Social Dilemma” (Sosyal İkilem) filmini gençlere ücretsiz olarak seyrettirdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM-B Salonunda 1 Mart Cuma akşamı gösterilen filme, öğretim üyeleri ve öğrencilerin yanı sıra halkın da ilgisi dikkat çekiciydi. Yönetmenliğini Jeff Orlowski’ nin yaptığı, Davis Coombe ve Vickie Curtis’in de rol aldığı belgeselde sosyal medyanın olumsuz sosyal etkileri hakkında bilgiler veriliyor.

Son zamanlarda insanlarda yaygınlaşan teknoloji bağımlılığının yol açtığı olumsuzluklara karşı 2020 yılında çekilen film, bütün dünyada sosyal medya duyarlılığının gelişmesinde büyük etkiler yapmıştı. İnternetin yaygınlaşması ve özellikle sosyal medya alanlarının çok etkin bir şekilde hayata geçmesi üzerine gençlerin, internet gücünü elinde bulunduran merkezlerde şekillendirilip manipüle edilmesi ve doğru olmayan bilgi ve haberlerle demokrasinin tahrip edilmekte olduğu tezleri üzerine kurulan belgeselde, yapılan manipülasyonun, o teknolojiyi bizzat kuranların dilinden anlatılarak, sosyal medyanın kişinin psikolojisini nasıl etkilediği bilgileri de verilmekte.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Muğla Şube Başkanı Abdullah Şenol Şengür’ün filmin sonunda yaptığı kısa konuşmadan sonra filmi izleyen gençleri filmle ilgili konuşmaya davet etmesi ve gelen soruları Kadın Komisyonu başkanı Uzman Dr. Seçil Günay Avcı ile birlikte cevaplamaları ve sosyal medyanın yol açtığı olumsuzluklardan örneklemelerle bilgiler vermeleri katılımcıların ilgisini çekti.

Hafta ile ilgili il genelinde faaliyetlerinin devam edeceğini belirten Türkiye Yeşilay Cemiyeti Muğla Şube Başkanı Abdullah Şenol Şengür, halkın gösterdiği ilgiden de memnun kaldıklarını belirterek destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.