Şampiyon kupasını kaldırdı

Spor Toto Süper Lig'in 2012-2013 sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray, şampiyonluk kupasını kaldırdı. Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında Sivasspor galibiyetiyle şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, ligin son haftasında kendi sahasında oynadığı Trabonzpor maçının ardından şampiyonluk kupasını kaldırdı. Türk Telekom Arena'da 2-0 sonuçlanan Trabzonspor maçının ardından, orta sahaya tören için bir platform kuruldu. Platforma davet edilen TFF yöneticileri, sarı-kırmızılı taraftarlar tarafından protesto edildi.

TFF Başkanvekili Ufuk Özerten ise bu tepkilere, tribünde açılan “Yaradılanı severiz, Yaradandan ötürü” pankartını göstererek protestoya karşılık verdi. Daha sonra platforma sarı-kırmızılı oyuncu ve teknik heyeti davet edildi. Şampiyon Galatasaray, TFF Başkanvekili Ufuk Özerten'in elinden kupayı aldı ve Türk Telekom Arena'da zafer turu attı.

Galatasaray Kulübü, geçtiğimiz hafta Reyhanlı'da yaşanan terör olayları ve derbi sonrası bıçaklanarak hayatını kaybeden Burak Yıldırım sebebiyle, töreni sadeleştirmiş ve kutlamaların iptal edildiğini açıklamıştı.