Çürüksu Çayı'nda çevre felaketi

Ferah Işık/DHA

Ege Bölgesi’nin en önemli tatlı su kaynağı olan, Denizli, Uşak ve Aydın’daki tarım arazilerini sulayan, yıllardır tekstil, sanayi başta olmak üzere birçok faktör tarafından kirletilen Büyük Menderes Nehri’nin en önemli kollarından Çürüksu Çayı’na şimdi de moloz atılıyor.

Denizli, Uşak, Aydın valilikleri kirliliğin had safhada görüldüğü Büyük Menderes Nehri’ni kurtarmak için onlarca proje geliştirdi. Bölgedeki tarım arazilerinin sulanmasında en önemli görevi gören Büyük Menderes Nehri’ne fabrika ve evsel atıkların atılmasının önüne bir türlü geçilemedi. Büyük Menderes Nehri’nin önemli kollarından olan Çürüksu Çayı’na, Korucuk Beldesi kesiminde son günlerde mermer fabrikaları moloz ve atık sularını boşaltmaya başladı.

Denizli- Pamukkale karayolundan geçenler çevre felaketine tanıklık ederken bu durum çayın çevresindekileri de isyan ettirdi. Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy, Çürüksu Çayı’na moloz atılmasının yasal olmadığını belirtti. Konudan haberi olmadığını kaydeden Özsoy, "Çürüksu’ya bir ekip gönderip, inceleme yaptıracağım ve atıkların sorumlularını araştıracağız" diye konuştu.